Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/04/2024

Видове продукти за грижа за кожата.

козметика

Козметика за лице, за овлажняване и подхранване на кожата я поддържа гладка, свежа и еластична, но за желания ефект е важно да разберете видовете продукти и как да ги използвате. Ще Ви разкажа какво можете да купите за грижи, в каква форма, как да използвате и съхранявате правилно козметиката за лице.

Овлажняващите и подхранващи продукти от козметиката за лице поддържат оптимално ниво на влага в клетките на кожата, насищат ги с микроелементи, необходими за здрав тен, и предотвратяват изпаряването на влагата от повърхността на кожата. Подобна грижа е важна част от ежедневната грижа за кожата на всеки тип лице.

Козметични продукти грижа за кожата

Запознайте се с основните видове продукти за грижа за кожата и как действат

Разнообразие от козметични продукти осигурява многостранна грижа за кожата в три основни етапа: почистване, тонизиране и подхранване.

Продуктите за почистване на кожата са необходими за премахване на декоративна козметика за кожата – това са мляко, почистващи кремове, хидрофилно масло, мицеларна вода. Тези продукти действат нежно и нежно – почистват кожата и я овлажняват.

Почистващата козметика за лице премахва остатъците от грим и препарат за отстраняване на грим, себум и прах. Това са гелове, масла, кремове за измиване, пяни, които почистват добре кожата и поддържат оптималния й киселинно-алкален баланс (рН).

Течността бързо се абсорбира в кожата, прониква добре в тъканите и моментално овлажнява лицето. Този продукт е подходящ за всеки тип кожа, защото не запушва порите и не оставя лепкаво усещане.

Разнообразната козметика за лице, за грижа за кожата

Тя е необходима за различни етапи на грижа и различни характеристики на кожата.

Серумът или концентратът дълбоко подхранва кожата на лицето, бързо доставя активни съставки до клетките. Той помага на крема за лице да работи по-добре, така че е важно да нанесете серума върху кожата преди него. Например концентратът за лице Hydration & Radiance на Innature съдържа много растителни екстракти – пирен, черен бъз, тамариск и орхидея – предпазват кожата от негативното въздействие на факторите на околната среда, избелват и възстановяват.

Есенцията е козметика за лице, който е много подобна на серума. Понякога дори се смятат за еднакви, но есенцията е по-лека и не съдържа масла, така че дава лека, но висококачествена хидратация. Продуктът има не по-малко хранителни вещества от суроватката, но в същото време е по-универсален в действие.

Гелът е друг лек овлажняващ продукт от козметиката за лице. Не съдържа масла и мазнини, така че продуктът се абсорбира бързо и моментално придава усещане за свежест, лекота и влага. Количеството хранителни вещества в състава на гела не е по-ниско от концентрацията им в кремовете за лице.

Серумът трябва да се нанесе преди крема, така че активните му вещества да действат по-силно.

Маслото за лице е добро за бърза и интензивна хидратация. Съдържа много антиоксиданти и мастни киселини, необходими за красотата на кожата. Маслото работи най-добре, когато се комбинира с овлажнител и серум.

Коментарите са изключени.