Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Вино за Вашия сватбен ден

виното

Не е далеч сватбения сезон и радостните викове: „Горчиво!“ Всеки иска празникът му да се запомни цял живот? Какво да бъде виното за сватбата? Всичко това ще бъде обсъдено по-долу.

Съвети при избор на виното за сватба

Първо, опитайте се да решите предварително за точния брой гости. Това ще помогне условно да ги разделите на две половини по пол, тъй като жените предпочитат вино, ликьори и други по-леки напитки, а мъжете предпочитат по-силните питиета като водка, уиски и ракия.

Младите хора ще се насладят на разнообразни коктейли на базата на ром, текила, абсент или джин. Все повече младоженци обаче се придържат към общоприетата конвенция за закупуване от следното изчисление: ½ – 1 бутилка вино на човек.

Виното е вид напитка, която може да се отпива, да се овкусява и да се наслаждава с дълъг послевкус през цялата вечер. Следователно на избора на доброто, качествено вино трябва да се отдаде голямо значение.

Второ, по-добре е да купите 1,5-2 пъти повече, като по този начин създавате резерв, в случай че вечерта се продължи или тамада има повече тост от очакваното. Във всеки случай оставащите бутилки вино винаги може да се вземе или използва, например, на втория ден от сватбата.

Не харчете повече, отколкото Ви е необходимо. Най-добрата инвестиция би било пътуване на меден месец, нали така?

На трето място, трябва да решите къде да купите вино за сватбата. Тук може да има две опции: или да поръчате от асортимента в ресторанта или да се разберете да внесете избраното от Вас предпочитано вино. Разбира се, най-добре е да изберете надежден доставчик на вино, където изборът ще бъде по-широк и цената ще бъде удобно за Вас.

Следните точки, изброени по-долу, трябва да бъдат обсъдени предварително с обслужващия персонал:

  1. Няма нужда да добавяте вино към гостите на всеки пет минути, освен ако те сами не пожелаят.
  2. Не отваряйте целия запас вино, докато вече отвореното не свърши. Да, според някои правила червеното трябва да се отвори предварително, за да може да „диша“. Това обаче не е необходимо да става за няколко часа! Достатъчно е да престои един час на открито.
  3. Обърнете внимание къде, как се съхранява виното. Доста често това се бърка. Не забравяйте, че белите трябва да се сервират охладени, а червените трябва да се сервират на стайна температура.

Коментарите са изключени.