Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Как да използваме съвременните професионални продукти

козметика за коса

Много зависи от правилния избор на стилизиращ продукт, каква козметика за коса ще изберете: колко дълго ще издържи прическата, дали косата ще бъде защитена от вредни влияния (например термични или екологични влияния), дали ще се появи ефектът на мръсна глава. Списъкът може да бъде дълъг.

В тази статия сме събрали полезни съвети как да използвате съвременните професионални продукти, козметика за коса, за красота у дома. И как да изберете правилната стилизираща козметика за вашия тип коса и избраната прическа.

Например, за да придадете обем на тънката коса, не трябва да използвате козметика за коса със силно ниво на фиксация до края на стилизирането. Те ще направят къдриците по-тежки. Косата ще падне под собствената си тежест след няколко часа.

Ако често сушите косата си със сешоар, излизате на открито слънце или обратно, прекарвате много време на студено, избирайте продукти с функция за укрепване или защита срещу определени фактори на влияние.

И запомнете: избирайки козметика за коса, вие трябва да купувате продукти с гарантирано качество.

Видове козметика

  • Лак за коса

Силата на фиксиране на лака за коса зависи от съдържанието на полимерни смоли в него. Повече смола = по-силно задържане. И всяка степен на фиксиране на косата е предназначена за собствени цели.

Два лака като козметика за коса за използване:

Първият е слаба или средна фиксация. Използвайте го за фиксиране на прически по време на създаването;

Втората е силна или ултра-силна фиксация. Те, ако е необходимо, фиксират сложна прическа в самия край.

Има лакове за различни видове коса: отслабена, боядисана, матова и други. Те съдържат витамини, аминокиселини, които ще помогнат за укрепване на къдриците. Обърнете внимание на това при избора.

Основният съвет – никога не нанасяйте лак върху гореща коса, ако тази възможност не е посочена в инструкциите. Ако нанесете обикновен лак върху къдрици преди оформяне с маша, структурата ще бъде сериозно повредена. И ако напръскате веднага след това, смолите на лака ще се разтопят и косата ви ще падне (ефектът ще бъде същият като пръскането с вода). Изчакайте, докато косата се охлади, и едва след това нанесете фиксатора.

Пяна за коса като козметика за коса

Пяната за коса се използва за придаване на обем на прическата и за създаване на къдрици. Точно като лаковете, мусовете за коса се различават по степента на фиксиране, съдържанието на полезни вещества в тях и наличието или отсъствието на аромат.

Пяната за коса ще придаде форма на цялата прическа или ще създаде само основен обем. В зависимост от целите си изберете стилизиращ продукт с желания ефект.

  • Гел за коса

Гелът ще придаде всякаква форма на къса коса, на дълга коса ще Ви помогне да направите къдрици с „мокър ефект“. Някои марки са създадени специално за изправяне на коса. Има гелове за мъже и жени, с UV защита и с различни витаминни комплекси.

Професионалният гел за коса ще ви помогне да създадете всякаква желана визия. Но при дълга коса е по-добре да използвате гел спрейове и течни гелове. Те се разпределят по-равномерно. А за къса коса и точков стайлинг нанесете обикновен гел с ръцете си.

Ако искате да получите „мокър ефект“ – нанесете върху суха коса. За да придадете обем на прическата – нанесете върху корените на влажна коса. След оформяне с гел, не е необходимо да фиксирате прическата с лак. Използвайте с повишено внимание върху фина, пухкава коса.

Източник: Velv8

Коментарите са изключени.