Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Гаражни врати

гаражни врати

Автомобилът в наше време е престанал да бъде единичен феномен. Почти всяко семейство има такова превозно средство. За да го запазите непокътнат, цялостен, предпазете автомобила от неблагоприятното влияние на външните условия, климата, вземете удобно място за експресни ремонти – и така, Вие имате нужда от гараж със здрави и надеждни гаражни врати.

Видове гаражни врати

Най-често гаражните врати са метални. Това е най-надеждният и издръжлив материал за „врати към къщата за кола“. Гаражните врати са традиционни шарнирни или издигащи се при мах на ръка, натискаща дистанционното управление – изборът е изцяло на страната на собственика на гаража.

Привържениците на солидни и издръжливи могат да доставят конструкции от люлеещ се тип. Именно тези порти, оборудвани с голям катинар „плевня“, бяха най-често срещаните в съветско време. Но „доминирането“ на еднотипните структури е нещо от далечното минало.

Модерната гама от гаражни врати е много по-разнообразна:

  1. Разтварящи се с две крила.
  2. Съставен от секции.
  3. Навиващи се на роло.
  4. Повдигащи се.
  5. Въртящо повдигане.
  6. Сгъващи се.

Двойни люлеещи се гаражни врати

Този тип гаражни врати са най-разпространени поради наличността си както в материално, така и в конструктивно отношение. Такива конструкции могат да бъдат изградени самостоятелно, без да се свързвате с производителите.

Материалът за производството на тези конструкции е метал, използвано преди това дърво с метална замазка.

Те се състоят от следните структурни звена:

  • две крила с панти;
  • кутия във вратата;
  • отделна малка врата (въобще не порти) – за влизане/излизане без отваряне на големи врати.

Гаражните врати се отварят навън, като по този начин позволяват пълноценно използване на цялото вътрешно пространство на гаража.

Секционни врати

Порта, която може да се сгъва, за да се прибере напълно нагоре. Те представляват система, състояща се от панели.

Секциите (4-6 броя) са изработени от метал, между тях има уплътнения. Често като секции се използват издръжливи сандвич панели с дебелина четиридесет милиметра: 2 листа от поцинкована стомана и полиуретанова пяна между тях. Представители на елита могат да си позволят такива конструкции, изработени от скъпо дърво.

Коментарите са изключени.