Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Какво представляват алайнерите

алайнери

Перфектната усмивка понякога изглежда като непостижима цел – природата не е надарила всеки дори с красиви зъби. Прекалената захапка може да бъде коригирана с помощта на брекети, но често възрастните не смеят да използват този метод, смятайки го за дълъг, неестетичен и неудобен. Ортодонтите на клиника „MedGarant“ помагат да намерите красива усмивка дори и в най-трудните случаи. Предлагаме иновативен метод на лечение – подравняване на зъбите с алайнери.

Характеристики на подравняването на зъбите с алайнери

Алайнерите за зъби са прозрачни алайнери, почти невидими и много лесни за използване. Системата е подвижна, ако се отразява на дикцията е само в първите дни от лечението.

Ортодонтите на клиниките по дентална медицина извършват корекция на захапката с алайнери FlexiLigner. Създателите на марката отдавна действат като дистрибутори на италиански производители на прозрачни капачки. Добра изследователска и производствена база на компанията беше създадена с помощта на водещи клиницисти в Италия, Германия и САЩ, които участваха в разработването на продуктите FlexiLigner.

След 2000-та година у нас започнаха да се произвеждат flexliners или flexes, както ги наричат, на немско оборудване по италиански технологии. Това ви позволява да зададете цена, по-ниска от, например, по-популярна система – подравняващите Invisalign, като същевременно поддържате европейско качество и точност. Благодарение на местоположението на производството наблизо, алайнерите се изработват за кратко време, което е особено важно за тези, които не са готови да чакат дълго време или в случаите, когато е необходимо спешно да се смени предпазителя за уста.

Дюзите от мека пластмаса следват формата на зъбите и не се усещат като чуждо тяло в устата.

Материалът, от който са изработени капачките, е много издръжлив, гъвкавостта се постига поради малката дебелина на слоя – 0,75 милиметра.

Флексите са хипоалергенни, показани за подравняване на зъбите при пациенти от 12-годишна възраст.

Необходимият брой flexiliners е проектиран в производството, така че зъбите постепенно да се възстановяват в идеално равно положение.

Препоръчва се алайнерите за уста да се носят 22 часа в денонощието, да се свалят по време на хранене и миене на зъбите и да се сменят веднъж на 2-4 седмици.

Ето и кои са предимства на алайнерите за изправяне на зъбите пред брекетите

-Естетика. За разлика от брекетите, прозрачните флекси не издават присъствието си върху зъбите. Възможна е лека промяна в речта, докато езикът свикне с новите усещания.

-Лесна употреба. По време на хранене флексилайнерите се отстраняват и се поставят в специален контейнер, включен в комплекта с предпазители за уста. След това просто изплакнете алайнерите във вода и измийте зъбите си. Устната хигиена с брекети не е толкова лесна и отнема повече време.

-Безопасност. Подравняването на зъбите с алайнери се постига чрез нежен натиск. Flex не уврежда емайла и не наранява венците.

Алайнерите за зъби са съвременна медицинска технология, която се превърна в отлична алтернатива на брекетите. Затова пациентите на денталните клиники все повече избират прозрачни алайнери за подравняване на зъбите си.

Коментарите са изключени.