Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Как да изберете килим в модерен интериор

килим

Факт е, че не всеки килим ще се впише идеално в минималистичен или хай-так стил. Например, класически, красив персийски килим, с наситени цветове, украсен с ненадмината шарка, няма да се впише в един модерен стил и ще изглежда нелепо. В същото време, ако изберете същия класически килим, но вече в по-спокоен едноцветен нюанс, тогава той ще се впише хармонично дори в модерен стил.

И така, как в крайна сметка да изберете правилния, как да изберете този продукт по такъв начин, че да се впише в интериора на вашия дом възможно най-хармонично?

Как да изберем правилния модел килим?

Килимите с геометрични щампи са идеални за минималистичния стил. Това е невероятно удобно, защото абсолютно всяка форма ще изглежда страхотно – триъгълници, правоъгълници, ромбове или успоредни линии. Ако искате флорален модел, най-добре е да изберете килим с ненаситено изображение, без впечатляващо количество детайли.

През последните години нетрадиционните решения в декорирането на стаи в модерен стил станаха много популярни. Това се отнася за килими с размити, измити шарки, износен отпечатък или 3D шарки. Също така невероятно модерни са килимите от портретен тип или съдържащи сюжетни включвания.

Как да изберем правилните цветове, нюанси и форми на килима?

На фона на модерния интериор килимите в пастелни цветове изглеждат ненадминати. Светло сиво или бежово, дори синьо и спокойно розово, вървят добре и хармонират с хай-так или минималистичен стил.

За да поставите акценти, можете да закупите ярък килим с прост модел. Освен това не е толкова важно дали този килим е монотонен или многоцветен – основното правило тук е сдържаността. За да може килимът да подчертае благоприятно интериора и обратно, дизайнерите често препоръчват да го разнообразите със завеси и друг декор в цвета на килима.

Модерният стил се различава от класиката по това, че няма основни изисквания за формата на килима. Килимите с абсолютно различни форми са подходящи за всеки модерен стил – квадратни, кръгли, правоъгълни и всякакви други.

От какъв материал да е килимът и с какъв външен вид?

Какъв материал килим е подходящ за даден интериор зависи до голяма степен от това какво иска дизайнерът и с какъв бюджет разполага клиентът. За удобство можете да изберете килим от висококачествени синтетични материали, като: полипропилен, полиестер, акрил и други. Килимите, изработени от коприна или вълна, ще струват повече.

Естествено има уникални и оригинални авторски създадени килими, които струват страхотни пари и се допълват от елементи от бижута, коприна, вискоза, кожа и много други. Височината на купчината в модерен стил също може да бъде различна. Килим със среден или къс косъм е подходящ за всекидневната, а килим без власинки за коридора, докато спалнята ще се промени и ще стане по-удобна, ако поставите в нея килим с дълъг косъм.

Коментарите са изключени.