Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/04/2024

Подготовка за вашата почивка в Анталия

Анталия

Почивките в Анталия са популярни сред чуждестранните туристи. Но най-известните градове в провинцията не са непременно най-добрите. Някои от тях са твърде туристически. Да кажем, че нямат специална атмосфера за релакс.

Нека направим уточнение веднага: под Анталия в тази статия имаме предвид не само град Анталия, но и цялата провинция.

Ако пристигнете на почивка в провинцията през така наречения слаб туристически сезон, по-добре е да останете в самия град. Други курортни градове на провинцията по това време на годината стават почти безжизнени и не представляват голям интерес. Може би Калeйчи ще бъде най-доброто място за престой. сезона.

Добрата ваканция изисква планиране. Разбира се, често се случва това, което възниква спонтанно, да бъде по-интересно и запомнящо се. Но когато пътувате в чужбина, трябва да има етап на подготовка. В крайна сметка ще се озовете в чужда страна, около вас ще има хора, говорещи на неразбираем език. Е, по-добре е поне психически да сте подготвени за „изненади“. Тогава почивката в Анталия определено няма да бъде засенчена от нещо неочаквано.

Добре е да планирате почивката си по правилния начин.

Подходящ град за Вашата почивка в Анталия

В провинция Анталия има много курортни градове. И всеки от тях има свои собствени характеристики, които ще се харесат на някои, но изобщо не са подходящи за други туристи.

Кога е най-доброто време за посещение?

Най-популярното време от годината за почивка в Анталия сред чужденците е лятото. Въпреки че тук е много горещо през лятото, въпреки това градът е пълен с туристи. Така че, ако не харесвате тълпите от туристи, тогава лятото вероятно не е най-доброто време. За спокойна лятна почивка са по-подходящи курортите на турското крайбрежие на Егейско море.

Вярваме, че най-доброто време от годината за посещение на Анталия е пролетта и есента. Най-много обичаме да почиваме в Анталия в края на септември. Времето по това време вече не е толкова горещо. Слънцето все още грее ярко, а температурата на въздуха през деня се поддържа 27-30 градуса. В същото време не се усеща изтощителна влажност. Но основното е, че няма толкова много туристи в хотелите и по плажовете. През септември-октомври температурата на водата е средно 27 градуса.

През май морето  също е доста топло. Плуването през май е доста удобно. Освен това при липса на горещина пролетта и есента са най-доброто време за екскурзии до забележителностите на Анталия. Но независимо кое време на годината изберете да посетите Анталия, тук винаги има какво да правите.

Информация от: Аква Тур

Коментарите са изключени.