Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

Интериорни врати

интериорни врати

Интериорни врати

Интериорни врати има на практика във всички вътрешните пространства. Изключение могат да правят дизайнерските интериори, където стаите са разграничени по други начини.

Нека тук, в тази статия, да разгледаме какви са интериорните врати и техните видове според начина на отваряне. Това е важно да се има предвид, тъй като те трябва да са в хармония със стиловете на декорация и подреждане не само визуално, но и по отношение на тяхната функционалност.

Основни разлики между механизмите на интериорни врати

Вътрешните врати в дома могат да се разделят по няколко критерия:

– материалът, от който е направен продуктът;

– наличието или отсъствието на ключалка;

– вид на отваряне – панти или водачи;

– амплитуда на отваряне (за шарнирно).

Днес ще говорим не толкова за външния вид, колкото за механиката и как да изберете интериорна вратата, която ще бъде най-ергономична, когато се използва във Вашата стая.

Материалът на производство на интериорните врати може да бъде всякакъв – стъкло, дърво, метал и други, както и различни комбинации. Дизайнът също може да бъде всякакъв. Комплектът от фитинги зависи от желанието на клиента.

Основният недостатък е, че интериорната врата се нуждае от размах, за да се отваря и затваря. Това може да ограничи възможностите за изпълнение на интериорни идеи.

Плъзгащи се интериорни врати

Те се считат за най-икономичните по отношение на изискванията за пространство: не се нуждаят от място за оран. Въпреки това, в същото време консултантите и купувачите често пропускат факта, че платната трябва да се преместят някъде. Тоест, ако стената с врата е тясна или по нея има мебели, интериорни предмети, няма къде да се поставят водачи.

Дизайнът се състои от панели на вратите директно, които се движат отстрани по водачите. В зависимост от устройството и местоположението на водачите има няколко вида модели. Помислете какви са видовете интериорни плъзгащи се врати.

Плъзгащите се врати могат да бъдат направени от всякакъв материал. Това може да бъде сламена или хартиени покрития за интериор в азиатски стил, масив за стилове Прованс или класически, стъкло или метал за хай-тек. Когато купувате, обърнете внимание на фитингите и не забравяйте да включите в комплекта висококачествени тапи: лесно е да прищипете пръстите си по време на работа, особено за деца.

Сгъваеми интериорни врати

Дизайнът предполага крило на вратата, което се сгъва в акордеон поради фитинги. Има два основни типа – „книга“ и всъщност „акордеон“. В първия случай, при отваряне, платното се сгъва наполовина и, когато се сгъва, се намира от едната страна на интериорната вратата.

Коментарите са изключени.