Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Лазерно рязане – за какво служи

Лазерно рязане

Лазерно рязане. Лазерното рязане съществува от дълго време. Лазерът се използва за рязане на стъкло, пластмаса, дърво, метал и т. н. Терминът „лазер“ идва от името на автомобилната компания, която първа го представи на света – Laser.

Какво е лазерно рязане?

Лазерното рязане е инструмент, използван за рязане на метал, дърво, пластмаса и други материали чрез преминаване на светлина през материала. Лазерните резачки се използват за изработване на прецизни части. Те могат да се използват за производство на всеки продукт или част, която не се предлага от фабриката.

Приложение

Тези машини за лазерно рязане също могат да се справят с голямо разнообразие от материали и да ги режат точно, прецизно и лесно. Лазерната резачка е машина, която използва лазери за рязане или гравиране на обекти без използване на инструмент за гравиране.

Лазерното рязане съществува от доста време. По принцип това е метод за превръщане на пластмаса, хартия или метал във всякаква форма. Това е процесът, чрез който индустриален лазер изрязва части, листове и дори цели обекти.

Тази технология се използва успешно за производството на почти всичко – от ножове, триони до климатици, лодки и други стоки. Лазерното рязане е нов начин за рязане и съединяване на материали. Тази техника се нарича 3D лазер и се използва за много различни цели. Методи за лазерно рязане на метал.

Съвременни технологии в металообработката

Обработката на метал днес може да се извърши с помощта на съвременни технологии. Този материал се използва в много индустрии, поради което е толкова важно да можете да му придадете перфектната форма. Поради тази причина е популярно лазерното рязане, от което се открояват няколко различни техники – какво представлява всяка от тях и какви са предимствата?

Лазерно рязане днес

Понастоящем методите за лазерно рязане на метал включват: рязане с топене и издухване и рязане с печене. Всеки от тях се използва за една и съща цел, но спецификата на процеса на обработка на метала е различна, което ги устройва

Технология за лазерно рязане на метал

Лазерното рязане ви позволява бързо и точно да режете листов материал. Предимството на този метод е, че в резултат могат да се произвеждат сложни части с безупречно качество.

Характеристики на лазерното рязане

По своята технология той е подобен на обикновения, но вместо инструмент се използва лазерен лъч, който има постоянна дължина и честота. Благодарение на това лъчът може лесно да се фокусира върху всяка повърхност.

Струва си да се отбележи, че алтернатива на лазерната обработка е механичната обработка, която е много по-малко модерна от първата. Въпреки че методите за лазерно рязане могат да варират, само два са подходящи за обработка на метал: топене и издухване и изпичане.

Коментарите са изключени.