Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

Спортни фитнес уреди за домашната фитнес зала – част 2

Фитнес уред за дома

Избор на фитнес уред за дома. Продължаваме да изброяваме най-използваните спортни фитнес уреди за дома.

-Масажни ролки

С масажните ролки упражнения не се изпълняват, но са спасението за Вашите уморените мускули след тренировка и за гърба след дълъг работен ден, прекаран пред компютъра, така че просто не можехме да ги подминем. Тези фитнес уреди се предлагат в различни диаметри, различна твърдост, с гладка или релефна повърхност.

-Дънбели

Класическите дъмбели са твърди, тоест теглото им не се променя. Ето защо, за да коригирате тежестта, е по-добре да закупите комплект с различни категории тегло. По-икономичен вариант, както по отношение на парите, така и по отношение на пространството, са сгъваемите дъмбели, които ви позволяват да регулирате теглото чрез добавяне или премахване на сменяеми дискове.

-Въженце за скачане

С този домашен фитнес уред, разбира се, е по-добре да скачате на улицата. Но ако сте уверени в мекотата на Вашите скокове или живеете на приземния етаж или в частна къща, тогава той може да стане вашият домашен тренажор.

Пръстен за пилатес

Изотоничният пръстен за пилатес е универсално спортно оборудване и тренира перфектно цялото тяло. Предлага се в два диаметъра: дамска версия на 35 см и версия, която е по-подходяща за мъже на 38 см.

-Сандбаг е друго спортно фитнес оборудване, фитнес уред, който се вписва идеално в концепцията за домашен фитнес. Теглото му варира от 10 до 100 кг и можете да го смените сами, като закупите специален пълнител или просто отидете до най-близкия плаж за пясък. Основната характеристика на този снаряд е, че пясъкът вътре се движи постоянно и за да стабилизирате позицията на тялото, трябва да свържете всички мускули на тялото, за да работят, дори и тези, за които може би не сте знаели, че съществуват преди.

– Еспандер е спортно фитнес уред, оборудване, което помага за трениране на мускулите чрез компресиране и разтягане. Има огромен брой разширители (карпални, раменни, тръбни, турникети, „пеперуди“, скиор-плувец-боксер и многофункционални разширители), но решихме да се съсредоточим върху един от най-простите и гъвкави – турникет и разширителна лента. По-добре е да тренирате мускулите на ръцете с турникет, а лентата е идеална за работа на краката.

Ако все пак искате да се движите по-активно, можете да закупите фитнес уред – платформа за стъпка.

Стъпка нагоре – стъпи надолу, нищо сложно, но в резултат – стройни крака, тонизирани задни части и „огненият мотор“ е наред. Можете, разбира се, да използвате няколко тома TSB в същия капацитет, но с удобен и неплъзгащ се снаряд, повярвайте ми, по-приятно е за изучаване. В края на тренировката лесно се плъзга под леглото.

Кардио фитнес уред за дома

-степери, велотренажори, бягащи пътеки, както и елиптични и гребни фитнес уреди.

Степерите и гребците в този списък са най-компактните, но и най-ограничените по отношение на броя на участващите мускули.

Велосипедите и пътеките за бягане са най-популярни сред домашните фитнес уреди. Макар че аз лично имам скептично отношение към бягащите пътеки за дома. Първо, за да не минавате през нервите на съседите отдолу, имате нужда от добра амортизация и само скъпите модели имат това предимство, дори стоят на специален килим. Второ, бягането по принцип не е най-доброто физическо възпитание поради ударното натоварване на ставите. И накрая, размерите на средната бягаща пътека за дома не са предназначени за хора над 1,70 м.

Велосипедите за упражнения с вертикално прилягане са добри с тяхната компактност и достъпни цени. Поставяте го в ъгъла с изглед към телевизора – и тихо, под любимия си сериал, отслабвате и укрепвате сърцето си. Основното е, че височината на волана и седалката позволяват на гърба да не се усуква.

Коментарите са изключени.