Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
28/02/2024

Спортни фитнес уреди за домашната фитнес зала – част 1

Фитнес уреди

Често казваме, че за да спортувате не е необходимо да купувате скъп абонамент за фитнес клуб или скъпо спортно облекло. Достатъчно е желанието да промените себе си към по-добро и силата на волята, за да се придържате към тренировъчния график и здравословното хранене. Въпреки това, днес искаме да Ви предложим списък с не много скъпи, но много полезни спортни фитнес уреди, които значително ще разнообразят домашните тренировки и ще ви доближат до заветната цел.

Бягаща пътека, велоергометър и лостове за стена също са спортно фитнес оборудване, но обикновено те заемат твърде много място и се използват не съвсем по предназначение, а повече като закачалка за неща. Посоченото по-долу оборудване заема малко място.

Фитнес уреди

-TRX е много удобен функционален тренажор и идеален за дома фитнес уред. Освен това можете да го вземете със себе си при бизнес пътувания или дори на ваканции, тъй като е лек, заема малко място и за класове е достатъчно да намерите здрав косъм, който може да издържи на теглото Ви.

-Медицинската топка е доста евтин фитнес уред. Не заема много място и следователно може безопасно да се съхранява дори в малка стая. Стандартното тегло на медицинска топка е от 1 до 11 кг, но има опции, които са по-тежки: 50, 60 и дори 75 кг. Повърхността обикновено е направена от плътна груба гума, която не позволява на медицинската топка да се изплъзне. „Пълнежът“ обикновено се състои от дървени стърготини, пясък или специален гел.

-Гимнастическо колело (фитнес уред -колело, прес ролер)

Гимнастическото колело се счита за един от най-добрите фитнес уреди, инструменти за работа върху пресата. Също така, в допълнение към пресата, в работата са включени мускулите на гърба, гърдите, ръцете и краката.

Тежести

Обикновено тежестите се използват за допълнително натоварване по време на тренировка. Това могат да бъдат тежести за крака (0,5-10 кг), тежести за ръце (0,5-2 кг), тежести за кръста (3-21 кг), жилетки с тежести (4-64 кг) и дори ръкавици с тежест (използвани главно за производство на остър и силен удар).

При по-евтините варианти теглото не се регулира, пълнителят е специален пясък. По-скъп и висококачествен вариант са тежестите за плочи, чието тегло може да се регулира чрез добавяне на специални плочи (теглото на една плоча е 50–400 g).

С утежняващи средства те изпълняват стандартни упражнения, които преди са били изпълнявани без допълнителна тежест, бягат и дори плуват. В този случай движенията трябва да са плавни.

Желателно е да започнете с малко тегло и постепенно да увеличавате натоварването. Теглото може да се добавя или премахва.

Коментарите са изключени.