Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Ползи от полиране на автомобил.

полиране на автомобил

Полиране на автомобил – Факт е, че боята на колата губи блясъка си много бързо – дори на нова кола можете да видите петна и драскотини още след няколко месеца употреба. Също така въздействие оказва ултравиолетовата светлина върху покритието на автомобила и тогава цветът й става матов, а блясъкът изчезва. За да се избегне това, е необходимо да се извърши защитно полиране на моторното превозно средство.

Ето ги и трите причини, поради които е полезно и нужно да се извърши полиране на моторното превозно средство.

  1. Автомобилът Ви по-дълго ще остане чист. Благодарение на полиращото покритие Вашият автомобил ще придобие водоотблъскващо и предпазващо от мръсотии свойство, което е много ценно и практично. Автомобилът Ви ще придобие съвсем нов вид.
  2. Автомобилът Ви ще изглежда ярко.  След полиране колата ще има блясък, ще бъде предпазена от ултравиолетовите лъчи. Това е голям плюс, ако искате да подготвите автомобила за продажба.
  3. Неостаряваща каросерия. Благодарение на полирането на автомобила се увеличава срока на използване на повечето елелменти. Така се отдалечава времето на стареенето на автомобилната каросерия.

Какво е полиране на автомобил?

Това е възстановяване на външния вид на автомобила с цел елиминиране на незначителни повреди. За всеки конкретен случай се избира различен вид полиране. В особено тежки случаи е необходимо абразивно полиране, но ние препоръчваме да не чакате да се стига до корозия, а да направите защитно полиране на Вашия автомобил предварително.

За какво е полирането на каросерията на автомобила?

Защо имате нужда от полиране на автомобил? Всичко е много просто – да се запази интериорният вид на автомобила и да се предотвратят сериозни повреди на боята, а в случаите с дефекти – да се възстанови покритието на автомобила. Изброявайки причините за полиране на каросерията на автомобила, ние всъщност Ви разказваме за неговите свойства и възможности.

Тук има нужда от важни уточнения: само при условие на редовно защитно полиране можем да говорим за ефекта му върху Вашия автомобил. Може на пръв поглед да Ви се стори, че полирането е чисто козметично, но това е далеч от истината. Правилното защитно полиране ще запази не само външния вид на автомобила Ви, но и неговата функционалност.

Корозията може да съсипе Вашия автомобил, тъй като се разпространява бързо и уврежда не само външния вид. Ръждата, която се появява по колата, не говори за старостта й, а за немарливото отношение на собственика. Ако оставите нещата така, борбата с корозията ще Ви струва скъпо в бъдещето. Затова Ви препоръчваме да помислите за защитното полиране на автомобила.

Абразивно (възстановително) полиране на автомобил

Както можете да разберете от името, абразивните полиращи материали се използват за абразивно полиране. Този тип ще Ви помогне напълно да се отървете от драскотини и други дефекти в боята. Важно е обаче да се каже, че  абразивното полиране на МПС не се препоръчва да се прави повече от три пъти за целия период на експлоатация на автомобила, защото все пак то е по-агресивно полиране.

Процесът на абразивното (възстановяващо) полиране се състои в премахване, сваляне на горния слой боя, като по този начин се елиминират дефектите на каросерията на МПС и се запазва външният му вид дори след измиване. Абразивният лак е продукт във вид на паста с микрочастици, които помагат за премахване на слоя на покритието. Абразивното полиране ще помогне за премахване на драскотини, протривания и помътняване, както и за възстановяване на цвета на повърхността на тялото. Преди да започнете да полирате, си струва да подготвите колата. Необходимо е автомобилът да се измие много внимателно с почистващи препарати, а също и да не се забравя особено тежката мръсотия – колата трябва да е абсолютно чиста.

След това върху чистото МПС се нанася абразивен лак. Специалистите използват няколко инструмента с различни размери абразивен материал. Най-често те започват с пасти с едри частици и след това завършват с пасти с фин абразив.

След полиране е необходимо да се почисти старателно тялото на автомобила от остатъците от пастата. След това професионалистите полират боята до блясък. Завършва се с възстановителен лак и преминават към етапа на защита, за който ще говорим по-късно.

След абразивно полиране на автомобила външният му вид става неразличим от какъвто е бил при закупуването на нова кола. Въпреки това, не правете тази процедура твърде често. Боята не е вечна – тя има определена дебелина, която възстановителното полиране постепенно намалява. Препоръчваме Ви да не извършвате сами абразивно полиране – по-добре е да се свържете със сервиза и да се доверите на професионалистите.

Коментарите са изключени.