Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

На почивка в Египет

почивка в Египет

Във всеки от местните курорти туристическата инфраструктура е добре развита. Почивка в Египет предлага огромен брой възможности за забавление, вариращи от плажни почивки и активни спортове до вълнуващи екскурзии до атракции от световна класа.

Кои са най-популярните курорти за почивка в Египет:

  • Хургада. Водещ в красотата и качеството на плажовете.

Всички те са пясъчни, входът на морето е предимно лек. Изобилие от възможности за настаняване на достъпни цени. Идеален като отправна точка към други атракции на държавата Египет.

  • Шарм Ел Шейх. Най-модерният и развит курорт в Египет.

Точно това, което сме свикнали да виждаме в Европа, а не в арабските страни. Всеки от хотелите разполага със собствен плаж. Повечето от хотелите са луксозни. Има добри транспортни връзки с други курорти. Има много малко стари хотели, които са претърпели реконструкция.

  • Таба. Малък курорт в Египет, граничещ с две държави (Йордания, Израел).

Сред туристите има повече израелци, отколкото европейци.

  • Марса Алам.

Най-младият от курортите в Египет. Намира се в най-южната точка на страната. Природата тук е невероятно красива. По-голямата отдалеченост от други курорти го прави по-тих и по-малко населен.

Макади. Друг спокоен и тих курорт. Местният подводен свят е признат за един от най-красивите на планетата. Плажовете не са претоварени с туристи.

  • Дахаб.

Туристическа зона в Египет с хотели, ресторанти, магазини и др. е добавена към бедуинското село, което стои тук от много векове. Оказа се уникален египетски курорт, който съчетава модерност и античност.

Това не е пълен списък на египетските курорти, има много повече. И всеки от тях е оригинален и привлекателен по свой начин.

Държавата Египет е многостранна, а останалото тук е разнообразно. Ако в някои страни можете да се отпуснете само на брега на морето, други предлагат на туристите само екскурзии, а в трети няма нищо по-интересно от изучаването на природата и фауната, тогава почивка в Египет има всичко това и повече..

Дори в рамките на най-бюджетното турне се предполага възможността за редуване на забавления. Екскурзии до съкровищата на Древен Египет, гмуркане до коралови рифове, морски риболов, каране на четириколки, прекосяване на морската повърхност на яхти са само малка част от забавленията, достъпни за туристите.

Коментарите са изключени.