Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Наемането на кола понякога е много трудна задача.

Наемането на кола понякога е много трудна задача.

Кое прави наемането на кола толкова сложно?

Наемането на кола понякога е много трудна задача.В рамките на определен бюджет Вие търсите нова цялостна кола, която ще бъде на Ваше разположение на определени дати. Понякога трябва да направите компромис с критериите си при взимане на кола под наем, например, защото сте я резервирали в последния момент. Преди да направите своя избор, е необходино да знаете следното:

Изисква се да сте навършили 25 години, за да карате кола под наем.

Някои компании за коли под наем позволяват на по-млади шофьори да наемат кола, но тогава може да се наложи да платите допълнителна такса „Млад шофьор“;

Резервирайте избрания от Вас автомобил под наем възможно най-рано.

Тогава имате шанс да получите отстъпка и няма да се притеснявате, че сте взели кола без климатик например или нелюбима марка. Колата под наем ще бъде по-евтина, ако я наемете за по-дълъг период – например повече от 5 дни.

Уточнете всеки детайл от договора за наем на автомобил, като обърнете специално внимание на часа и датата на вземане и връщане на автомобила под наем. Неспазването на споразумението може да доведе до нежелани допълнителни санкции за неспазване на договора с рент а кар компанията.

Вземете денонощния телефонен номер на компанията за наемането на кола, от която сте наели.

Преди да потеглите, проверете дали са налични всички необходими застраховки на колата под наем, които могат да Ви предпазят от неприятности при евентуални инциденти, но все пак не Ви освобождават напълно от отговорност.

Уверете се, че автомобилът под наем е технически изправен, още при получаване на ключовете за него. Щети по гуми, автомобили купе се заплащат за сметка на клиента. Някои компании за коли под наем предлагат допълнително покритие в случай на кражба на кола или пътни инциденти. Няма да е излишно колата Ви под наем да разполага с такива.

Обикновено колите под наем се предоставят с пълен резервоар и трябва да бъдат върнати също с пълен резервоар. В противен случай ще трябва да доплатите цената на горивото. Чиято наличност трябваше да предоставите при връщането на автомобила, и то на по-висока цена, отколкото на бензиностанциите.

Коментарите са изключени.