Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Съвети при придобиване на градинска люлка

градинска люлка

Колкото и издръжлива да изглежда тази градинска мебел, градинската люлка за зимата трябва да се измие, подсуши добре и да се постави в сухо и хладно помещение. И тогава градинската люлка ще може да радва своите собственици в продължение на много години.

Какво да търсите, когато купувате градинска люлка

За да бъде градинската люлка удобна, удобна, да служи дълго време и да не създава проблеми при работа, експертите препоръчват да се обърне внимание на следните подробности:

  • материал за производство на рамката и седалките на градинската люлка;
  • капацитет и носимоспособност на конструкцията;
  • покривен материал;
  • наличието на допълнителни устройства на градинската люлка.

Нека разгледаме по-отблизо критериите за избор на градинска люлка.

Материал на градинските люлки

Градинските люлки са структурно разделени на рамка и седалка, прикрепена към нея. Основата – крака, окачвания, други елементи са изработени от дърво или метал. Класическата версия на градинската люлка е дървена конструкция.

Най-често използваните видове дървесина са:

– Бор. Широко разпространена вид, така че люлките от чамова дъска са евтини. Дървото ще трябва да се третира задължително с влагоустойчиви и антисептични покрития.

– Тик. Устойчив на влага, но може да се напука от високи температури. Затова в горещите летни дни люлките от тиково дърво не трябва да се оставят на слънце.

– Дъб. Различава се по твърдост и устойчивост на въздействието на вредни микроорганизми. Дъбова люлка – здрава, тежка и надеждна. При правилна грижа дизайнът ще служи вярно поне 10 – 15 години.

– Лиственица. Той е почти нечувствителен към действието на влага и слънчева светлина. Но се „страхува“ от микроорганизми, така че градинската люлката ще трябва да бъде покрита със защитни съединения.

Дървените градински люлки изглеждат красиви и се вписват в екстериора на почти всеки сайт. Можете да поръчате дизайнерски дизайн, който ще изглежда оригинален, но ще струва повече от фабричния модел. Надяваме се нашите съвети при придобиване на градинска люлка да ви помогнат в избора.

Коментарите са изключени.