Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Ремонт на имот – финансова инвестиция и трансформация

ремонт

Плюсове и минуси на закупуване на имот за ремонт

Справянето с имот, нуждаещ се от ремонт, ще изисква търпение, време и разбира се пари. Но независимо дали става дума за финансова инвестиция или за създаване на вашия перфектен дом, всичко това може да си струва. Въпреки това, с всеки проект, който изисква управление на бюджета и големи времеви мащаби, ще трябва да претеглите плюсовете и минусите, за да разберете дали това е правилното решение за вас.

Плюсове при закупуване на имот за реновиране

Ако имате пълен контрол върху обновяването на имота, тогава можете да решите как точно да бъде проектиран – от оформлението и цветовата схема до качеството на покритието.

От друга страна, намирането на точно това, което искате в дом, който вече е реновиран, може да бъде трудно, особено когато това е заедно с намирането на правилното местоположение, размер и неща като училища.

  • Създайте жилище, което искате, за същата обща цена

Имот, който се нуждае от ремонт, вероятно ще бъде по-евтин от реновирания си аналог. На повечето улици ще откриете, че разширените домове или тези, които са завършени по висок стандарт, ще изискват по-висока цена.

В зависимост от исканата цена и всеки отделен имот, може да има финансов смисъл да закупите немодернизиран имот и да похарчите пропорционална сума за обновяването му, като стойността му достигне нивото на модернизираните домове в района. По този начин ще похарчите общо подобна сума, но ще получите точния дом, който искате.

  • Потенциал за добавяне на стойност

Актуализирането на имота ще добави мигновена стойност, особено в кухните и баните, които са помещения, върху които купувачите са склонни да се фокусират, когато оглеждат имота.

Минуси при закупуване на имот за реновиране

  • Може да надвишите бюджета

След като започнете да обновявате имот, може да се окаже, че харчите пари за неща, които не сте отчели, като изолация от влага или премазване на рушащи се стени, оставени след стари тапети. Ако имате ограничен бюджет с малко място за гъвкавост, може да се сблъскате с проблеми и да се наложи да спрете работата, което може да бъде още по-скъпо, ако трябва да плащате ипотеката или да живеете под наем по време на проекта.

Понякога може да сте готови да увеличите бюджета, за да получите малко по-добър завършек или висококачествени тела и обзавеждане. Имайте предвид, че може да бъде трудно да се придържате към бюджетите.

  • Има риск да не добавите истинска стойност

Има случаи, в които собствениците са похарчили огромни суми пари за трансформиране на домовете си, но крайната стойност отразява само търсенето на района. Понякога трябва да приемете, че може да купувате скъпа кухня за собствено удоволствие, докато живеете в имота, а не защото това ще добави стойност. Трябва да се намери баланс. Между това, което хората са готови да похарчат, когато идвате да продавате, и какво е търсенето – винаги ще има таван. Но ако работите в рамките на разумен бюджет, вероятно ще видите възвръщаемост на разходите си, а след това и малко.

Намиране на доверени търговци

Има толкова много търговци, които твърдят, че могат да си свършат работата както трябва. За съжаление това не е така. Намирането на някой, на когото можете да се доверите да обнови вашия имот, може да бъде трудно. Това може да доведе до успех или до провал на проект. Винаги се вслушвайте в препоръките на приятели и семейство и не избирайте най-евтиния вариант. Това ще ви спести пари – освен ако най-евтиният вариант не е и този, който се препоръчва силно.

По същия начин също така е жизненоважно да използвате доверен мениджър на проекти. Те ще помогнат за по-големи проекти за ремонт, ако не управлявате работата сами. Координирането на различните хора, работещи в имота, може да бъде трудна задача. Лошата организация и планиране могат да ви оставят зад графика и без средства.

Коментарите са изключени.