Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/04/2024

Какви са различните видове боксови ръкавици?

Какви са различните видове боксови ръкавици?

Какви са различните видове боксови ръкавици?

Важна отличителна черта е, че отделението за палеца не е зашито и не осигурява защита под формата на подплата. Това се прави, така че спортистът да свикне да стиска правилно юмрука си по време на бокс, заради самите боксови ръкавици. Тънките и средните опции позволяват да „усетите“ удара – неговата сила и правилността на поставяне на юмрука върху целта.

Големите модели ви помагат да работите с пълна сила без страх и да развиете издръжливост поради голямата маса, която може да бъде увеличена с тежести, разположени в специални отделения на маншетите.

Удобството на боксовите ръкавици е важно дори в бокса

Комфортните усещания не са свързани с тренировъчния процес, но значително го влияят. В ръкавиците нищо не трябва да пречи или дразни. Правилната кройка, перфектно вталените детайли, приятната на допир материя отвътре, липсата на стърчащи шевове – всичко това са малките неща, които имат значение.

Между другото, ръцете ви ще се потят, независимо дали използвате кожени боксови ръкавици или евтини PVC модели. За да не започнат да гният вътре и да излъчват неприятна миризма, не забравяйте да използвате бинтове, дори и да не знаете как да ги увиете правилно. Те абсорбират по-голямата част от потта, помагат на подплатата да остане относително суха и да изсъхне бързо.

Боксовите ръкавици Twins Special са достоен вариант, на който да отдадете значение.

Когато разберете как да изберете правилните боксови ръкавици за материал, цел и тегло, остава да вземете решение за производителя. Много опции. Има достатъчно известни и реномирани марки. Добро решение, както обикновено, е използването на принципа на по-добър баланс между цена и качество. В това отношение тоалетът на марката Twins Special изглежда интересен вариант.

Компанията от Тайланд е специализирана в производството на спортно оборудване за Муай Тай повече от 60 години. У нас през последните десетилетия то се превърна в изключително популярно и познато бойно изкуство. Това е доста труден контактен спорт, така че защитата на бойците трябва да се подхожда особено отговорно. Производителят постигна значителен успех в страната си – той стана един от безспорните лидери. Затова през 1991 г. е решено марката да се регистрира и да излезе на международния пазар.

Коментарите са изключени.