Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Естествени продукти, които може да използвате за отпушване на канали

отпушване на канали

Когато имате запушен канал, може да се изкушите да използвате агресивни препарати за отпушването им. Тези почистващи препарати могат да бъдат вредни за здравето и околната среда. Има редица естествени продукти, които могат да бъдат използвани за отпушване на канали в София, без да причинят вреди.

Ето и някои естествени продукти за отпушване на канали:

  • Сода за хляб и оцет

Сред най-широко разпространените домашни решения за отпушване на канали е използването на сода за хляб и оцет. Необходимо е да изсипете чаша сода за хляб в канала, последвана от чаша с оцет. Трябва да покриете канала и да оставите сместа да престои околок половин час. След това канала трябва да се промие с гореща вода, за да се отстрани запушването.

  • Сол и гореща вода

Ефективно решение при запушен канал е използването на комбинация от сол и гореща вода. Необходимо е да изсипете половин чаша сол последвана от голямо количество гореща вода. Солта помага за разтваряне на запушването, докато горещата вода помага за промиване на канала.

  • Лимонов сок и сода за хляб

Лимоновият сок и содата за хляб са ефективни в премахването на мръсотия и мазнини, които могат да причинят запушване. Необходимо е да изсипете половин чаша сода, последвана от чаша лимонов сок. Трябва да оставите сместта да престои половин час след което да отмените с гореща вода.

  • Вряща вода

Ако имате запушване, което не особено упорито, може да използвате вряща вода за неговото отстраняване. Необходимо е да изсипете голямо количество вряща вода в канала. Трябва да сте внимателни при използването на този метод върху PVC тръби. Врящата вода може да причини повреда.

  • Английска сол

Използването на английска сол за отпушване на канали, може да се окаже ефективно решение. Необходимо е да смесите чаша английска сол с гореща вода и да изсипете в наканала. Сместа трябва да престои поне час след което да се изплакне с гореща вода.

Препоръчително е да изпробване няколко естествени и щадящи решения преди да преминете към използването на по-агресивни препарати.

Ако все пак нищо не могата може да се свържете с лицензирана ВиК фирма за отпушване на канали за София.

Коментарите са изключени.