Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Разкриване на истината зад съставките на кучешката храна: какво да търсите и какво да избягвате

Разкриване на истината зад съставките на кучешката храна

Разкриване на истината зад съставките на кучешката храна. Като отговорен стопанин на куче, изборът на подходяща храна за вашия космат другар е важна част от осигуряването на най-добрите грижи. За съжаление, не всички храни за кучета са еднакви. Някои съставки могат да бъдат вредни за здравето на вашия любимец.

Разкриване на истината зад съставките на кучешката храна

В тази публикация ще обсъдим кои съставки да избягвате, когато купувате храна за кучета, и ще обясним защо тези съставки могат да бъдат вредни. Като сте наясно на какво да обръщате внимание на етикета, можете да вземате информирани решения и да гарантирате, че кучето ви получава оптимално добро хранене.

Какво трябва да съдържа храната на вашия любимец?

Протеини

Процентното съдържание на протеини във всяко хранене зависи от възрастта на кучето, средната му дневна консумация на енергия и евентуалните му специални нужди. Например, по-младите кученца се нуждаят от повече протеини, отколкото възрастните, здрави кучета, тъй като те са „градивният елемент“ на тялото. Осигуряването на белтъчини ще помогне за изграждането на силна имунна система и стабилна мускулна маса.

В същото време възрастните и здрави кучета трябва да получават около 20 грама протеини за всяко хранене. Ако имате възрастно куче, което е склонно да трупа излишни килограми, храненията му трябва да се състоят предимно от протеини от месо с ниско съдържание на мазнини и зеленчуци.

Мазнини

Всички кучета се нуждаят от мазнини в диетата си, за да си осигурят енергия, да се наслаждават на вкуса и да поддържат здравословно тегло. Мазнините са значително по-енергийно наситени от протеините, което означава, че осигуряват повече калории на грам. Това е особено важно за активните кучета, които се нуждаят от допълнителна енергия, за да подхранват физическите си дейности и да предотвратяват загубата на тегло.

Съдържанието на мазнини в храна за кучета – preonow.bg обикновено трябва да е между 10-15%, докато активните кучета се нуждаят от 23-30% в диетата си за оптимално хранене. Възрастните кучета със средна до умерена консумация на енергия трябва да имат между 18 и 23% мазнини в храната си. Осигуряването на правилното количество мазнини в храната на кучето е от съществено значение за неговото здраве и благополучие.

Въглехидрати

Въглехидратите трябва да са най-малката част от храната на кучето ви. Въпреки че те осигуряват бърз прилив на енергия, важно е да се уверите, че вашият домашен любимец консумира полезни въглехидрати, като например зърнени продукти, картофи и зеленчуци. Тези богати на хранителни вещества въглехидрати са от решаващо значение за оптималното функциониране на мозъка, нервната тъкан и кръвните клетки на Вашия домашен любимец. Уверете се, че консумацията на въглехидрати е сведена до минимум и избирайте най-полезните източници.

Омега 3 и 6 мастни киселини

Не наситените мастни киселини са незаменими за създаването на красива и лъскава козина, за защитата на сърцето и за борбата с възпалителните процеси в организма. Добавянето им в храната на кучето под формата на масла е задължително. Ако изберете храна, която се състои предимно от сьомга, вашият домашен любимец ще се възползва от един от най-добрите източници на омега 3 и 6 мастни киселини. Тези незаменими мастни киселини играят важна роля за укрепване на сърцето и кръвообращението, като същевременно намаляват риска от възпаления и заболявания. Затова е важно кучето ви да получава тези мастни киселини през целия си живот.

Не само поддържат козината на кучето ви блестяща, но и му помагат да бъде здраво и защитено от болести и неразположения. Затова не забравяйте да храните кученцето си с храна, богата на омега 3 и 6 мастни киселини.

Плодове и зеленчуци

Подобрете здравето и благосъстоянието на любимия си домашен любимец, като включите в диетата му плодове и зеленчуци. Богата на витамини, минерали и антиоксиданти, тази питателна добавка към храната ще укрепи имунната система на вашето куче, като го поддържа здраво и в добра форма.

Когато избирате най-добрите консерви за кучета за вашия космат приятел, е важно да вземете предвид съотношенията на смесване. Качеството е от ключово значение и винаги трябва да обръщате специално внимание на използваните съставки, като по този начин гарантирате здравето и щастието на вашия домашен любимец.

Кои съставки в храната на домашните любимци трябва да се избягват?

Когато става въпрос за здравето на вашия космат приятел, е важно да сте наясно със съставките на храната му. Има някои съставки, които трябва да се избягват, тъй като могат да навредят на здравето на кучето ви. Сред тях са изкуствени консерванти, пълнители и странични продукти, изкуствени оцветители и аромати, както и зърнени храни.

Изкуствените консерванти като BHA, BHT и етоксиквин често се добавят към храната за кучета. Те удължат срока й на годност, но тези химикали са свързани с рак и други здравословни проблеми. Нискокачествените храни за кучета често съдържат добавки като царевица, пшеница и соя, които не са лесно смилаеми и имат ниска хранителна стойност. Месните субпродукти, които са остатъци от животното след отделянето на месото, също са нискокачествени.

Те могат да бъдат трудно смилаеми за кучетата. В храната за вашите любимци се добавят изкуствени оцветители и ароматизатори. Така тя е тя по-привлекателна, но те нямат никаква хранителна стойност и могат да навредят на здравето им. И накрая, зърнените храни като ориз и овес трябва да се избягват, тъй като те могат да бъдат трудно смилаеми.

Важно е да се отбележи, че всяко куче е уникално, така че винаги е най-добре да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, за да определите най-добрата диета за вашия любимец.

Коментарите са изключени.