Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Възможно ли е да храните котка здравословно и евтино?

котешка храна

Да, можете, ако преминете към видово типично хранене със сурови диети. Естественото хранене е не само по-евтино, но и по-полезно от всяка храна – разбира се, ако диетата е балансирана. Най-добре е да разработите естествена добра диета с ветеринарен диетолог относно котешка храна.

Но какво да кажем за всички онези, които са били хранени икономично в продължение на 20 години, на цял живот?

Всички имаме наистина силни органи, способни да се справят с ударни дози отровни продукти. За това са ни дадени черен дроб, бъбреци и далак.

Но при системната консумация на нискокачествена котешка храна, ресурсът на тези органи се намалява. Точно това е вредата от евтините котешки храни: бавно, но сигурно, те подкопават тялото на животното, докато не се провали.

Всички животни са надарени с различни организми от раждането си. Различната наследствена предразположеност към определени заболявания, различен имунитет, дори различната структура на някои органи не ни позволява да предвидим как тялото на вашето животно ще реагира на лошо хранене.

Поради това някои животни са в състояние да ядат некачествена котешка храна в продължение на 15 години. И ако ние знаем това предварително, струва ли си риска спрямо нашия любимец?

Как правилно да подходим към избора на котешка храна

Важен аспект при избора на котешка храна за нашия домашен любимец е съставът й. Ако четете правилно етикета, можете да изберете по-подходяща и здравословна диета.

Протеинът е номер едно. Запомнете това.

Източникът на протеин в диетата на котката е прясно или дехидратирано (дехидратирано) месо, риба. Съставките са изброени с намаляване на броя им в състава. В качествените котешки храни производителят предписва на опаковката процента на месо и други съставки, например 59% пиле или 30% сьомга.

Понякога месо от органи, месо или костно брашно, екстракт от животински протеин могат да се използват като протеин. При котешката храна това са домашни птици това са шийки, лапи, неразвити яйца и черва. Те имат по-ниска хранителна стойност и ниско качество. Месното брашно може да се приготви от вътрешностите на всяко животно. Според ветеринарите, въпреки че такива храни съдържат месо, те не се усвояват много добре от тялото на котките.

Коментарите са изключени.