Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/04/2024

Всичко необходимо за боядисване на стени

боядисване на стени

Всички нужни Ви артикули, които ще са Ви нужни за да започнете процедурата по боядисване на стени, лесно можете да закупите в най-близкия специализиран магазин, железария например. А можете и да поръчате висококачествени бояджийски артикули, например с доставка от нашия онлайн магазин.

Преди да решите окончателно въпроса относно това, че трябва да боядисате стените в апартамента, е нужно да изберете самата оцветяваща композиция. При закупуване на тази или онази марка боя, ще е необходимо да се ръководите от следните технически параметри на свързаните вещества:

  • ниво на гланц;
  • степен на покривност;
  • вискозитет и консистенция;
  • устойчивост на влага;
  • характерни свойства и особености;
  • паропропускливост;
  • време за сушене и полимеризация.

Моля, обърнете внимание: изключително важен критерий при избора на вида боя е липсата на всякакви вредни, химически и летливи компоненти в бояджийските материали. Като цяло видовете на водна основа, които не включват масла, разтворители и нитро емайли, се считат за най-безвредни и напълно безопасни.

Изчисляване на количеството боя за боядисване на стени

За да избегнете неприятни ситуации, в които трябва да тичате до магазина за допълнителни кутии с бои, ще трябва да направите всички възможни изчисления от самото начало.

Формулата за изчисление на необходимото количество боя изглежда така: площта на повърхностите на стените се разделя на потреблението на веществото и след това се умножава по броя на слоевете. Към полученото число трябва да се добавят около 10-15%, образувайки определен резерв в случай на недостиг. Дори ученик ще може да се справи с такива математически операции. Особено след като днес в мрежата има много специализирани, интелигентни калкулатори.

Как да подготвим стените за боядисване: подготовка на стаята

По правило самата работа по нанасяне на покритие с боя не отнема твърде много време. Една малка стая отнема от два до четири часа, в зависимост от опита и техническото оборудване на майстора. По-голямата част от работата се отнася само до набор от подготвителни етапи. Много съвременни специалисти трябва да работят в помещения с различни недостатъци. Това са например неравни наклони, парчета олющена мазилка и стари, трудни за сваляне тапети.

Коментарите са изключени.