Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Миене на пътищата със специализирана техника за измиване

Миене на пътищата със специализирана техника за измиване

Миене на пътищата със специализирана техника за измиване

За разлика от автомивките, предназначени за почистване на пътища, уличното поливане се извършва за охлаждане на настилката в горещо време, както и за поливане на крайпътната тревна площ. Ако измиването се извършва през нощта или рано сутринта, тогава поливането се извършва в най-горещото време на деня. При поливане консумацията на вода е много по-малка, не се допуска оттичането й в дренажната система, цялата трябва да се използва за овлажняване на пътната настилка и тревните площи. При поливане се улавя по-широка зона – 16-20 m, тъй като струята не е насочена към пътното платно, както при измиване, а на височина до 1-1,2 m.

Пътищата се поливат при температура на въздуха над 25 градуса. Тази мярка спомага за намаляване на температурата на асфалтовата настилка, което предпазва от размекване и увреждане от колелата на автомобила. Ако пътната настилка се полива своевременно и не се допуска прегряване, нейният експлоатационен живот се удължава значително.

Намокряне на пътища

При горещо време количеството прах и вредни изпарения във въздуха се увеличават, а градската екология се влошава. За да се създадат по-комфортни условия за градската атмосфера, пътищата се навлажняват с оборудване за поливане. Овлажняването се различава от поливането на пътища по по-високата височина на пръсканата струя. В районите, където има тролейбусни линии, височината на струята достига 5 м, на други улици водата се пръска на височина 8-10 м. В същото време ширината на овлажняването не надвишава 5-6 м. , следователно обикновено няколко машини се използват за тази цел едновременно.

Защо освен да се мият се и поливат улиците, когато вали? На този въпрос ни отговори шофьорът на машината за поливане

С настъпването на горещините в града все по-често можете да видите машини за поливане, които охлаждат горещия асфалт и правят въздуха по-свеж. Но, както се оказа, лятото не е най-горещото време за водачите на това оборудване. Как работят шофьорите на машини за поливане и защо се виждат дори в дъжда – можете да прочетете в друга наша статия.

 

За повече информация можете да видите този сайт.

Коментарите са изключени.