Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

За да предадете автомобил за скрап, трябва да бъде дерегистриран

автомобил за скрап

За да предадете автомобила за скрап, той трябва първо да бъде дерегистриран. Това е важна разлика от програмата за рециклиране на автомобил за скрап.

Организацията, която приема отпадъци за метален скрап, издава сертификат за потвърждение (например, посочващ вида и теглото на метала, полученото количество).

Във всеки от изброените варианти, с изключение на разпореждане, собственикът може да получи пари. Стойността на колата или отделни резервни части се определя от страните по договора за продажба. При бракуване крайната цена зависи от теглото на металните части, като може да бъде намалена поради разкомплектоване на автомобила.

Рециклирането позволява да се отървете от стара и ненужна кола, но собственикът няма да получи пари за това. До 2019 г. Е имало програма, по която можете да получите отстъпка за рециклирана кола при закупуване на ново превозно средство. Това предимство вече не е валидно.

Единствената полза от изхвърлянето ще бъде освобождаване от транспортен данък, тъй като автомобилът подлежи на дерегистрация.

В някои случаи е разрешено изхвърлянето на изоставен в двора автомобил, ако собственикът му не е установен. Такива факти могат да бъдат разкрити по искане на граждани или в резултат на проверки от упълномощени органи. Унищожаването на автомобил, чийто собственик не е открит, се извършва за сметка на местните или регионалните власти.

Как да бракуваме автомобил за скрап за пари

Във всеки голям град има организации, предоставящи услуги за рециклиране. Но преди да решите да сключите договор за унищожаване на автомобила, трябва да обмислите други възможности, които ще Ви позволят да получите пари. Практиката показва, че може да се намери купувач за автомобил от всяка година на производство и марка.

Неправилното техническо състояние също не е абсолютна пречка за продажбата, но ще се отрази на цената на сделката. Прочетете по-долу за това къде да предадете за скрап стара кола за пари или безплатно.

Коментарите са изключени.