Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Как да лакираме паркета

Как да лакираме паркета

Как да лакираме паркета

Ако току що сте монтирали пода и искате да възвърнете красивия му вид, лакирането е по-добър и евтин вариант. Всичко, от което се нуждаете, е метла или прахосмукачка, за да почистите стаята, химически почистващ препарат и лак за нанасяне на пода. лакирането на паркет е лесно. Но все пак някои грижи и трябва да се следват нещата преди това. Разберете как да лакираме паркета.

Нанасяне на лака:

Последната и основна стъпка е да нанесете лака върху пода. Използвайте четка и (готов) лак за почистване на пода. Започнете от последния ъгъл на стаята и нанесете тънък слой лак върху пода. Не бързайте! Направете този процес с известно търпение, без да оставяте празно място.

Лакирайте целия подов дървен материал напред и назад. Когато приключите с процеса, оставете стаята поне за 24 часа със затворена врата. Не позволявайте прах и други предмети да влизат в стаята, защото могат да намалят завършения вид на пода.

Проверка на пода:

Разбира се, полирането на пода е лесна задача „направи си сам“. Но все пак трябва да проверите пода, за да добиете представа за нуждата от полиране. Можете да нанасяте лак само върху подове със защитно покритие. За да разберете дали вашият дървен под е със защитно покритие или не, оставете няколко капки вода да паднат върху пода. Ако по пода има капки вода, това означава, че вашият паркет е защитен и може лесно да се полира.

Почистване на стаята:

Най-важната стъпка преди нанасяне на лак върху пода е почистването на стаята. Можете да използвате метла или прахосмукачка, за да премахнете всяка прашинка от стаята. Ако почиствате стаята с метла, напуснете стаята за определен период от време, така че частиците прах във въздуха да останат обратно на земята. Почистете стаята отново, за да премахнете напълно този прах. След като направите стаята си спретната и чиста, вземете химическия почистващ препарат и го нанесете, за да почистите пода в дълбочина. Можете също така да използвате водороден пероксид за дълбоко почистване. Основната задача на почистващия препарат е да почисти всеки микроб и дребна прашинка на пода.

Ако нямате водороден пероксид, можете да използвате и пакетче чай.

  • Вземете топла вода в купа, потопете 2-3 пакетчета чай в тази вода, докато цветът се промени
  • Почистете пода с тази вода.
  • Нанасяне на лака: Последната и основна стъпка е да нанесете лака върху пода. Използвайте четка и (готов) лак за почистване на пода. Започнете от последния ъгъл на стаята и нанесете тънък слой лак върху пода. Не бързайте! Направете този процес с известно търпение, без да оставяте празно място. Полирайте целия подов дървен материал напред и назад. Когато приключите с процеса, оставете стаята поне за 24 часа със затворена врата. Не позволявайте прах и други предмети да влизат в стаята, защото могат да намалят завършения вид на пода.

Повече информация за това „Как да лакираме паркета“ можете да видите на английски език на сайта www.sandingwoodenfloor.co.uk

Коментарите са изключени.