Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/04/2024

Как да разберем дали се нуждаем от детоксикация на организма ни

детоксикация на организма

В наши дни думата детоксикация на организма, може да се чуе навсякъде и често се използва небрежно. Въпреки това разбирането на истинската му същност, какво означава и как може да се използва потенциалът му може да промени света. И така, какво означава детоксикация? По същество детоксикацията е лечебна и се отнася до естественото отстраняване на токсините от тялото. Ежедневно черният дроб, бъбреците, червата и лимфните системи вършат тази работа непрекъснато вместо нас. Защо тогава има нужда от допълнителна програма за детоксикация на тялото? Изложени сме на толкова много химикали – било то в нашата храна, във въздуха, който дишаме, ежедневно използваме козметика и други химически агенти при почистване. Някои от тях са много вредни и могат да причинят потенциални щети. За да направим черния дроб и бъбреците по-ефективни, можем да приемем някои здравословни практики, които впоследствие помагат за изхвърлянето на токсините.

КАК РАБОТИ ДЕТОКСИКАЦИЯТА НА ОРГАНИЗМА?

Има различни диети за детоксикация, вариращи от пълно гладуване до гладуване на сокове, до подходи за модифициране на храната и такива, които често включват употреба на лаксативи, диуретици, витамини, минерали и/или „прочистващи храни“. Всички те подлагат тялото на прекомерен стрес и работят само за известно време.

Детокс диетите могат сериозно да ограничат приема на енергия и хранителни вещества, създавайки различни рискове за вашето здраве. Някои групи хора никога не трябва да правят детоксикиращи диети. Все пак няма медицински изследвания, които да подкрепят този подход.

Тогава какво трябва да се направи?

Детоксикацията трябва да бъде промяна в начина на живот, където фокусът е повече върху яденето на чиста храна. Резултатът е пречистване на тялото, подхранване и зареждане. Човек първо трябва да се съсредоточи върху намаляването на натоварването с токсини в тялото, след което да яде такива храни, които могат да осигурят здравословни хранителни вещества, които ще помогнат за презареждане на тялото.

Фокусът трябва да бъде върху детоксикацията на всички аспекти на живота.

Тези токсини обикновено са причината за забавяне на загубата на тегло въпреки упражненията и правилната диета. Така че приемането на правилната програма може да подобри здравето и да помогне за загуба на тегло. Освен това ще накара човек да се почувства по-щастлив и по-здрав отвътре.

Как да разберте дали се нуждаете от детоксикация на организма?

Детоксикацията е необходима, ако страдате от следното:

 • Необяснима умора
 • Лошо стомашно-чревно елиминиране
 • Петна и раздразнена кожа
 • Алергии
 • Признак на слаб имунитет като повтарящи се инфекции
 • Подпухнали очи
 • Киселинност и подуване на корема
 • Постоянно нарушено внимание
 • Раздразнен ум
 • Чести промени в настроението
 • Емоционално нестабилни, депресирани, немотивирани и без енергия и ентусиазъм за живот

Всичко това са индикации за коригиране на горивото на тялото ни. Предоставянето на чиста здравословна диета на тялото ви е процес на самопочистване и самолечение. Това, което даваме на тялото, е това, което отразяваме в нашето физическо и психическо здраве. Повече по темата вижте тук.

Коментарите са изключени.