Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Химичен метод на почистване на септичните ями – 2 част

Химичен метод на почистване на септичните ями – 2 част

Химичен метод на почистване на септичните ями – 2 част

Химичен метод на почистване на септичните ями – 2 част.

Препоръчва се използването на азотни препарати за разтваряне на утаената утайка и твърдите замърсители в септичната яма. Освен това те се справят отлично с неутрализиране на опасни микроорганизми.

В какви случаи е необходимо почистване на септична яма?

Септичната яма е място, където се натрупват човешки отпадъци, различни хранителни отпадъци, кухненски канали и други органични остатъци.

Огромни натрупвания от всичко това претърпяват биологични и химични реакции, окисляват се, ферментират и гният. В крайна сметка отпадъците започват да отделят изпарения, които са опасни за всички живи същества.

Канализацията също е много вредна и, прониквайки дълбоко в земята, отравя нея и подземните води. Ето защо помийните ями трябва да имат плътно дъно.

Тогава ще бъде възможно да се защити околната среда от значителни щети.

Днес е разрешено да има помийни ями само когато за тях вече е оборудван специален контейнер.

Той ще съдържа всички отпадъци – впоследствие те ще трябва да се отстраняват редовно и тогава няма да могат да навредят на околната среда и на самите собственици.

Честотата, с която е необходимо да се почисти септичната яма в частен дом, се определя от различни фактори: размерът на резервоара за съхранение, количеството отпадъчни води и др.

Основният нюанс, разбира се, са размерите на контейнера на септичната яма. Така например, ако имате септична яма от няколко кубични метра и семейството ви се състои от двама възрастни и едно дете, процедурата трябва да се извършва веднъж на няколко години.

Максималният период, през който канализационната система на септичната Ви яма може да работи без почистване, е десет години.

Но е по-добре да не натискате нещата толкова силно, защото колкото по-голямо е натрупването на канализация, толкова по-трудно е да се почисти. Освен това цената зависи от сложността на работата.

Според препоръките на експертите си струва да почиствате канализацията годишно. По този начин ще можете да удължите живота на системата и да спестите пари.

Повече тук.

Коментарите са изключени.