Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Видове механизъм за чупещи врати за гардероб по предназначението им

механизъм за чупещи врати за гардероб

Според предназначението си механизъм за чупещи врати за гардероб могат да бъдат разделени на следните видове:

  1. Офисни гардероби – най-често имат прозрачни стъклени или остъклени врати, специализирани рафтове за документи и документи;
  2. Кухненски гардероби – Най-често се продават като част от пълен кухненски комплект. Използват се за съхранение на храна и прибори.
  3. Книжни шкафове – най-често са оборудвани с открити дървени или стъклени рафтове. Те се отличават с надеждни закопчалки и масивни, здрави крака.
  4. Гардероби буфетни – шкафове, предназначени за съхранение на прибори, съдове и покривки за маса като покривки, кърпи, салфетки. Горната част обикновено има стъклени врати и рафтове, на които са изложени ястия. долната е с дървени врати и рафтове, върху нея обикновено се съхранява бельото.
  5. Гардероби за дрехи със закачалки – Отличават се със своята просторност, предназначени са за съхранение предимно на дрехи, поради което са оборудвани с пръти или изтеглящи се елементи за закачалки.

При избора на гардероб трябва да вземете предвид и механизъм за чупещи врати за гардероб за отваряне на вратите и наличието на свободно пространство пред тях. Този параметър е особено важен, ако стаята ви няма излишно свободно пространство.

  1. Гардероби с широко отваряеми врати – те са подходящи за големи помещения.
  2. Гардероби с плъзгащите се врати ще намерят своето място във всяка малка стая. Обърнете внимание и на шкафове с пуш панели.
  3. Гардероби с врати тип хармоника също не изискват свободно място пред килера и са идеален избор за коридори.

Материали за изработка на гардероби

Надеждността и дългосрочната работа на шкафа директно зависят от материалите, от които е изработен. В допълнение, материалите за мебели също трябва да бъдат безопасни. Те не трябва да съдържат токсични вещества, а самите те трябва да отговарят на всички екологични изисквания и сертификати.

Основните материали за производството на гардероби са:

Масивно дърво

Това е най-екологичният и класически материал за мебели, а също така гарантира на вашия шкаф висока здравина и издръжливост. Най-важните недостатъци като материал са високата му цена и трудната поддръжка.

Коментарите са изключени.