Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Видове прахосмукачки с воден филтър

прахосмукачки с воден филтър

Тип Наргиле в прахосмукачки с воден филтър

Във прахосмукачки с воден филтър, изградени според типа наргиле, въздухът, смесен с прах, влиза през тръба под водата. Праховите частици се утаяват на дъното на резервоара и газът без вредни компоненти се връща в помещението. Във въздуха могат да останат фини вещества, което е вредно за човешкото здраве, така че изпускателните отвори се използват допълнително в комбинация с воден филтър.

Забележка! След почистване водният филтър трябва периодично да се измива и сменя. Струва си да добавите пяногасител към водата.

Душ

Водата от резервоара излиза под формата на фин душ през 4 дюзи, разположени на входа. При използване на този тип прахосмукачка с воден филтър по-голямата част от праха остава ненамокрена. Понякога се налага смяна на изпускателните филтри и редовна поддръжка.

Разделител

Принципът на работа е прост, но ефективен. Замърсяванията падат от маркуча на прахосмукачката във водовъртеж, който се образува във водния филтър. Прахта се компресира под високо налягане и се наводнява, без да може да се върне във въздушното пространство на къщата.

Внимание! Често срещан проблем е ниското засмукване, което налага допълнително закупуване на електрическа четка. Този тип домакински уреди са доста шумни.

След като разберете как работи прахосмукачката с воден филтър, трябва да прочетете инструкциите за употреба. Работата на устройството се различава от използването на циклонни модели.

Преди да започнете почистването, трябва да напълните резервоара с чиста вода. Ако къщата е голяма или има значително замърсяване, водният филтър на прахосмукачката ще трябва да се смени няколко пъти по време на почистването. След почистване използваната вода трябва да се източи, а резервоарът да се измие и избърше.

Допълнителна информация – Някои модели имат режим на ниска скорост. Няма нужда да почиствате въздуха, за да го овлажните и ароматизирате. За да направите това, трябва да добавите няколко капки етерично масло във водата и след това да активирате устройството.

Коментарите са изключени.