Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Напомняне защо да използвате на този вид добавка за дизел – антигел

Напомняне защо да използвате на този вид добавка за дизел – антигел

Напомняне защо да използвате на този вид добавка за дизел – антигел

За да се улесни стартирането на дизелов двигател и да се осигури неговата непрекъсната работа при ниски температури на въздуха, е необходимо да се използва антигел. Антигелът не е предназначен за втечняване на вече замръзнало дизелово гориво в резервоара и горивната система. Основната задача на добавката за дизел е да предпазва дизеловото гориво от замръзване и да поддържа неговата изпомпваемост през горивната система.

Препоръчително е да налеете от тази добавка от ново поколение за дизел в резервоара за гориво непосредствено преди зареждане на бензиностанция в съответствие с препоръчаните пропорции. За ефективно смесване на антигел и дизелово гориво е необходимо тази операция да се извърши с минимален обем гориво в резервоара.

Какво е важното?

По време на смесването температурата на антигела в опаковката трябва да бъде поне +10 °C. Ако тази добавка за дизел, антигелът е бил съхраняван при ниски температури, той трябва да се нагрее преди употреба.

Когато се смесва в отделен контейнер (например в кутия). Дизеловото гориво трябва да се смеси старателно с антигел и горивото трябва да е прозрачно (не мътно). При минусови температури тази добавка за дизел, антигелът в опаковката има тенденция да се втвърдява. Но когато се нагрее до положителна температура, той напълно възстановява своите експлоатационни характеристики.

И отново внимание –

Увеличаването на концентрацията на антигел в дизеловото гориво над препоръчаните пропорции не води до значително намаляване на филтруемостта. Също и точката на течливост спрямо посочените на опаковката, но не може да причини вреда на дизеловия двигател.

Този вид добавка за дизел  е ефективна през есента и зимата като профилактично средство при всяко зареждане с лятно и зимно дизелово гориво. Антигелът може да се използва в стационарни дизелови инсталации (дизелгенератори). При условие че се спазват инструкциите за пълнене, а именно, старателно смесване с дизелово гориво. Добавката за дизел, антигелът не променя експлоатационните свойства на дизеловото гориво. Също и е безопасен за компонентите на горивната система и двигателя като цяло.

Намерте повече на bardahl.bg

Коментарите са изключени.