Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Критерии за избор на спортно облекло за фитнес зали

спортно облекло за фитнес

Независимо от спорта или мястото за тренировка, има редица изисквания към стандартното оборудване или фитнес облеклото. Какво трябва да представлява спортното облекло за фитнес?

-Удобни

Към всички дрехи за фитнес се налага следното изискване: по време на тренировка те не трябва да се движат, да се събират в гънки или да ограничават движението. Нещата ще бъдат удобни и да изберете правилния размер.

-Спазвайте хигиенните изисквания

1/ Памук

 

Памучните артикули са идеални за тренировки с ниско изпотяване, но няма да са удобни за по-дълги тренировки. Памукът се характеризира с висока влагозадържаща способност и когато е мокър не може да поддържа комфортна телесна температура. В допълнение, памучните дрехи за фитнес не са еластични: лесно се разтягат, но не могат да възвърнат формата си.

2/ Плат от полиуретанови влакна (еластан, ликра, линел, спандекс)

Еластична тъкан, изработена от полиуретанови влакна, се използва за шиене на повечето видове компресионни дрехи за фитнес. Той е мек, лек, абсорбира добре влагата, устойчив е на разкъсване, разтяга се добре и бързо възвръща първоначалната си форма. Единственият недостатък е сравнително ниската дишаемост.

3/ Найлон

Найлоновите артикули са най-добрият избор за интензивни тренировки. Найлонът е еластичен, съхне бързо, отвежда потта от кожата и диша добре.

4/ Полиамид

Полиамидната тъкан за дрехи за фитнес се използва при шиене на дрехи за спорт на открито. Полиамидът има отлични водоотблъскващи характеристики, устойчивост на ултравиолетова радиация и нещата, направени от него, са удобни дори при хладно време.

5/ Полиестер

Полиестерът се използва широко за направата на тренировъчни дрехи за фитнес.

Артикулите, изработени от този мек и удобен материал, са чудесни за упражнения с голям обхват на движение. Полиестерната тъкан се разтяга добре и в същото време проявява висока устойчивост на необратима деформация. Абсорбира добре влагата и изсъхва бързо без гънки. Единственият значителен недостатък е лошата дишаемост.

Много често за дамско и мъжко спортно облекло се използва плат, който съчетава памучни и синтетични нишки. Благодарение на тази комбинация е възможно да се даде на нещата максимална устойчивост на износване и практичност.

Висококачествените продукти трябва да бъдат изработени от хипоалергенна тъкан с възможност за вентилация и топлообмен. Дори по време на прекалено активна дейност, дрехите за фитнес трябва да позволяват на кожата да „диша“ и в студено време да осигурява защита от хипотермия.

-Безопасни

От голямо значение са технологиите за кроене и шиене, както и аксесоарите на дрехите за фитнес. Шевовете трябва да бъдат зашити от двете страни и в същото време не трябва да се открояват, за да не създават триене с кожата и да не я нараняват. Важно е фитингите да са безопасни и функционални.

Доста важен фактор е лекотата на грижа, без избора на специални меки прахове и деликатни режими на пране. Не само спортните облекла за мъже, но и за жени трябва да са много лесни за поддръжка.

Що се отнася до цвета, в това отношение трябва да се ръководите единствено от Вашите емоции и настроение.

Популярни материи за спортни фитнес дрехи за мъже и жени

За шиене на спортно оборудване са подходящи тъкани, които могат да абсорбират потта, да задържат и регулират циркулацията на въздуха, както и да създават ефект на компресия за ставите и мускулите.

Направете правилният избор на спортно облекло за фитнес зали тук.

 

Коментарите са изключени.