Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

Още кое е важно за прочистване на черния дроб

Прочистване на черен дроб

Рутина и сън за прочистване на черния дроб

В допълнение към храненето и физическата активност, не забравяйте за правилния сън. Това е изключително важно за прочистване на черния дроб.

Опитайте се да си лягате по едно и също време, спете достатъчно, възставновяващо, повече от 6 часа. Черният дроб работи активно по време на сън, като премахва мазнините от кръвта и премахва токсичните вещества. Особена активност на черния дроб се наблюдава от 1 до 3 часа през нощта.

В периода на прочистване се препоръчва прием на витамини Е и витамин С, както и приема на антиоксиданти. Дозата и продължителността на употреба на помощните вещества трябва обаче да се предписват само от лекуващия лекар.

Като опитате тези лесни начини за прочистване и поддържане на черния дроб, Вие ще се почувствате по-добре и ще забележите промени първо в цвета на кожата си. По този начин също така можете да предотвратите появата на пъпки, акне, сухота и зачервяване. Кожата ще стана здрава и свежа.

Сега е важно да поговорим и за противопоказанията.

Може ли да има и ако да, в кои случаи.

Не всеки обаче може да направи прочистване на черния дроб. Забранено е да се прави в острите фази на холецистит, панкреатит и хепатит. Не се препоръчва почистване и при обостряне на хронични заболявания, камъни в жлъчката или запушване на оттока на жлъчката. Тази процедура не трябва да се извършва при бременни жени и по време на кърмене.

Лекарите забраняват на хора с треска и нервни състояния, диабет, инфекциозни и вирусни заболявания да правят прочистване.
Статията е само за информационни цели, във всеки случай е необходима консултация с лекар.

Вашият черен дроб има ли нужда от „прочистване“ от токсини?

Черният дроб може да се сравни с филтър, който неутрализира опасните за организма вещества:

  • алкохол;
  • метаболитни продукти (билирубин, амоняк);
  • лекарства, хранителни добавки, химически съединения и др.

Коментарите са изключени.