Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

Инвестиция в злато през 2024 г.

Инвестиция в злато

Инвестиция в злато през 2024 г. От хилядолетия насам златото е далеч повече от предпочитан благороден метал и скъпоценност. То е специфичен ценен актив, който продължава да бъде обект на интерес от страна на инвеститорите. През изминалата година обаче златото се превърна в един от най-търсените финансови инструменти. Тази тенденция беляза и съвсем обикновените хора, които до този момент не са имали какъвто и да е опит с инвестирането.

Инвестиция в злато през 2024 г.

Според изследователите през отиващата си 2023-та продажбите на инвестиционно злато достигат своя 11-годишен връх. Те допълват, че очакват покачването да продължи и през идните месеци. Дали значи това, че инвестицията в злато през идната 2024-та година все още си заслужава. Определено, да! Вижте топ основателни причини според експертите да инвестирате в злато през идната година.

Покачване на цената – гарантирано

Финансовите анализатори рядко са единодушни, но по отношение на цената на инвестиционното злато през идната 2024-та година те сякаш стоят зад едно и то доста стабилно мнение. Експертите са категорични, че тя ще продължава да се покачва. Ако вече сте започнали да инвестирате в злато, това е добре дошло за вас.

В случай че разполагате с допълнителни средства, вместо да продавате, далеч по-разумно и доходоносно е да продължавате да купувате. Специалистите споделят, че това покачване няма да е временно, а ще се развие в рамките на цялата 2024 година. Основната причина за подобно категорично мнение е, че съвсем скоро се очаква поредното редуциране на нивата на лихвите в САЩ.

Инвестиционно злато – оръжие срещу инфлацията

Още с първите признаци за пристигащата галопираща инфлация, инвеститорите се насочиха именно към златото. Не е необходимо да разполагате с много опит в боравенето с финансови инструменти, за да се доседите, че благородният метал е една от най-сигурните защити на спестяванията. Стопяването им се очакваше, но със своята относително стабилна, а вече очевидно и стремглаво нарастващата цена, златото най-лесно и достъпно може да ги съхрани.

Инфлацията няма да си отиде през 2024-та година. Въпреки относително обнадеждаващите предположения през лятото, тя ще продължава да поддържа стабилен процент през идните месеци. Това означава, че например инвестиционно злато онлайн от Limar24.bg би представлявал чудесен актив и за запазване на спестяванията, и за финансовото ви оцеляване през предстоящите няколко години.

На практика, благородният метал създава възможност за хеджиране във времена на инфлация. Така вие разполагате и със стабилност, и с опция да спечелите в края на несигурния за мнозина период.

Данъчни облекчения при налични златни кюлчета и монети

Малцина от начинаещите в инвестирането със злато знаят, че им се полагат определени данъчни облекчения. В случай че притежавате кюлчета или монети, вашата потенциална печалба в персоналната ви пенсионна сметка може да нарасне. Това покачване се дължи на отсрочените данъци.

Неслучайно златото се определя не само за стабилен финансов актив, но и за отлична инвестиция за напреднала възраст. То може да се превърне в идеалния инструмент за стабилизиране на пенсионното гнездо. И така си гарантирате сигурност не само сега, но и в бъдеще.

Диверсифика02ция на портфолиото

Този принцип е основополагащ в инвестирането. С него се постига относителна стабилност между разходи и очаквани приходи. Нещо повече – диверсификацията значително намалява рисковете от даден финансов инструмент, като ги разпределя между останалите.

Ако искате да инвестирате разумно, не залагайте само на един финансов актив. Така например, ако вече сте на пазара с акции, златото е отличен вариант за диверсификация на вашето портфолио. Дори на този етап да купувате само кюлчета, не се колебайте да обмислите да добавите друг инструмент, включително допълнителни ценности като диаманти или сребро. При всички случаи, диверсификацията ще създаде противовесът, от който се нуждаете.

Инвестирането може да звучи като изключително сложен и нелек процес за неопитните. Определени финансови инструменти обаче сякаш го правят по-лесен и разбираем. Освен това и по-малко рисков. Именно такъв финансов актив е и благородният метал златото, който ще продължава да е топ предпочитание и за опитните, и за неопитните инвеститори през предстоящата 2024 година. Проучете пазара и помислете добре за подобна инвестиция!

Коментарите са изключени.