Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

Ефективно ли е химическото почистване?

химическото почистване

Ефективно ли е химическото почистване? Тетрахлоретиленът е детергент с нисък вискозитет и ниско повърхностно напрежение.

Тези му свойства го правят идеален за премахване на петна, особено тези от органичен произход. Продуктът лесно прониква във влакната на материала и помага да се отървете и от най-трудните замърсявания. Съхне бързо и не оставя следи по дрехите. И най-важното, въпреки факта, че действа много интензивно, той е абсолютно безопасен за самите тъканите.

Този метод за премахване на петна от дрехи е не само ефективен, но и бърз.

Целият цикъл на почистване, включително центрофугиране и гладене, отнема до 1,5 часа. Артикулите, изпратени на химическо чистене, обикновено могат да бъдат върнати на клиента още на следващия ден.

Химическото почистване и безопасност – какви дрехи могат да се почистват с разтворители?

За някои тъкани химическото чистене е единственият правилен избор. Това важи както за крехки материали, които могат да се разтягат и променят формата си под въздействието на водата, така и за материали, които са плътни и склонни към накъдряне. Химическото чистене работи добре с коприна, вълна, кадифе, шифон, кадифе и естествена кожа. Поради факта, че този метод за премахване на петна не използва вода, дрехите са веднага готови за употреба. Това предимство ще бъде особено оценено от собствениците на дрехи, които абсорбират много вода и съхнат дълго време, като вълнени палта или костюми.

И отново да повторим, какво може да се почиства на химическо чистене?

Когато се съмнявате, винаги си струва да проверите информацията на етикета. Ако има съответен символ – буквата P в кръг – това означава, че артикулът е предназначен за химическо чистене и не може да се пере в битова пералня или на ръка.

Химическо чистене или почистване на дома?

Химическото чистене определено не трябва да се извършва сами у дома.

Лесната достъпност на почистващите продукти и желанието да спестите пари от почистващи услуги могат да бъдат изкушаващи. Важно е обаче да запомните, че химическото чистене използва много силни продукти, които могат да бъдат вредни, ако си мислите да ги използвате у дома.

Освен това само химическите почистващите предприятия разполагат с необходимото оборудване, за да направят процеса на почистване абсолютно безопасен. Химическо чистене или почистване на дома тук

Коментарите са изключени.