Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

5-те най-добри плажа в Португалия

плажа в Португалия

Открийте Рая: 5 Уникални плажа в Португалия

Тази година открийте най-добрите  5 плажа в Португалия, най-красивите плажове в Португалия за слънчеви екскурзии в Португалия. Португалия е може би страната с най-красивите плажове в Европа. Удивителното е не само красотата на тези плажове, но и голямото им разнообразие. Открийте най-красивите плажове на Португалия и резервирайте своите полети, настаняване, обиколки и дейности за релаксираща почивка под слънцето на Португалия в сайта на Авиа тур.

Нуждаете се от повече вдъхновение? Открийте най-добрите тайни дестинации в Португалия, най-добрите неща за правене в Португалия, най-добрите природни чудеса в Португалия, най-добрите места за посещение в Португалия, както и най-добрите замъци в Португалия.

Ето кои са те:

1.Прая Нова

  • Веранди – Лагоа – Алгарве

Разположен в подножието на Capela Senhora da Rocha, едно от символичните места на Алгарве, плажът Praia Nova е най-добрият плаж в Португалия. Този закътан плаж се намира близо до друг плаж, който също е удостоен с титлата най-красивия плаж в Европа, плажът Cova Redonda. Тези два плажа се намират в Porches, малко райско кътче, все още малко познато от туристите.

2.Прая да Мариня

  • Лагоа – Алгарве

Praia da Marinha е един от най-емблематичните и красиви плажове на Португалия, разположен на брега на Атлантическия океан в община Лагоа, Алгарве. През 1998 г. е удостоен с отличителната награда „Златен плаж“ от португалското министерство на околната среда заради изключителните си природни качества. Този плаж е не само заради красивите си скали, но и заради високото качество на водата. Плажът Мариня често се използва от международни рекламни агенции и телевизионни продуценти в рекламни кампании.

3.Плаж Порто Санто

  • Остров Порто Санто

Порто Санто е на подиума на най-добрите плажове в Португалия! Порто Санто е вторият населен остров от архипелага Мадейра. Хората идват тук заради километрите си фин златист пясък (известен с терапевтичните си свойства), уелнес хотелите, световноизвестното голф игрище, центъра за гмуркане, гостоприемството и съчувствието на населението и красотата на пейзажите и удивителния тюркоаз сини води. Изкачете се до Miradouro da Portela, класирана сред най-добрите гледни точки в Мадейра. Гледката към този уникален остров ще ви спре дъха.

4.Прая де Карвоейро

  • Карвоейро – Алгарве

Плажът Карвоейро е удостоен с титлата най-красивия плаж в Европа от пътешественици от цял ​​свят. Цветни къщи на плажа и буйна зеленина заобикалят този идиличен плаж, който също е сред най-добрите ви плажове в Португалия. Говорейки за рая, ако искате спокойствие и уединение, изкачете се до височините на Carvoeiro и се присъединете към много дискретен и красив плаж на „Praia do Paraiso“.

5.Praia dos galapinhos

  • Сетубал

Сетубал е очарователен град, разположен на север от Лисабон. Тази все още тайна дестинация вероятно ще стане една от най-популярните туристически дестинации в Португалия. Този град наистина заслужава посещение. Неговият малък исторически център и автентичните кафенета и ресторанти са невероятно очарователни, а плажовете на природния парк Arrabida са просто най-красивите плажове в Португалия! Praia dos Galapinhos е закътан пясъчен плаж с кристално чиста вода, всичко това в средата на защитен природен резерват: рай на земята!

 

Коментарите са изключени.