Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

ДПФ филтър и ключови съвети за оптимално функциониране

ДПФ филтър

Използване в реалния свят и реакция на ДПФ филтъра

Реалният свят изисква различен начин на използване на автомобила от това, което инженерите са имали предвид при проектирането на ДПФ филтър. Това намаляване на работата при висока температура често е причината за появата на опасната предупредителна светлина за DPF.

ДПФ (DPF) индикатор мига – Какво да правите?

Първият ви импулс може да е да карате направо в гаража. Въпреки че винаги се препоръчва, да си зададете следните въпроси:

  • Шофирате ли предимно на къси разстояния?
  • Шофирате ли предимно с ниски скорости?
  • За първи път ли се появява лампичката за ДПФ (DPF)?
  • Колата ви има малък пробег?

Ако три или повече от тях са верни, тогава трябва да можете да разрешите проблема си, без да се нуждаете от специалист механик. Така че всичко, от което се нуждаете, е добра добавка, за да извършите правилно регенериране на ДПФ (DPF).

Предупредителна лампа за DPF: Не се паникьосвайте

Подобрена регенерация с добавки за DPF

Най-лесният начин да постигнете по-добра и по-бърза регенерация е като използвате катализатор, смесен с горивото. Правилното име за този вид катализатори е Fuel Borne Catalyst (FBC). Тези катализатори съдържат едно от следните:

Метал: Добавка за гориво на основата на метален оксид, която оцелява при изгаряне в двигателя и навлиза в изпускателната система.

Органометални съединения или органични соли: Изгарянето активира тези съединения за производство на метални оксиди/сулфати в отработените газове.

Почти всички FBC са на метална основа, като най-често срещаните са фероцен (железен оксид), церий (цериков оксид) и платина (катализатор на Адам).

Основното предимство на катализаторите е, че те изгарят саждите при много по-ниски температури, но всеки катализатор има свои собствени свойства и предимства.

Изглежда, че фероценът е най-често срещаният елемент на пазара на добавки за почистване на ДПФ (DPF). Цериевият оксид обаче може да ускори процеса приблизително два пъти по-бързо от железния оксид. Това води до по-бързо и дълбоко отстраняване.

Също така, цериевият оксид произвежда по-малко пепел и предизвиква по-безопасна реакция за останалата част от автомобила.

Препаратът за почистване на DPF филтри предоставя ефективно почистване на филтрите за твърди частици (DPF), премахвайки натрупаните сажди и налепи. С редовната употреба на този препарат се предотвратяват загубата на мощност и увеличението на разхода на гориво, които са обичайни проблеми след запушване на DPF филтъра.

Коментарите са изключени.