Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Застраховка на електрически автомобил? Ето какво трябва да знаете.

застраховането на електромобил

Застраховка на електрически автомобил? Ето какво трябва да знаете, преди да купите застрахователна полица

Как да спестите от застраховка на електромобил?

Цената на автомобилната застраховка не се отнася само за превозното средство, което се управлява. Много други променливи влизат в цената на вашата застраховка за вашия автомобил.

Фактори, включително вашата история на шофиране и поведение, годишен пробег и дори вашия кредитен рейтинг, могат да повлияят на цената, която ще платите за покритие на електрически превозни средства или всяка друга автомобилна застраховка, която може да пазарувате.

Тактиките при направата на застраховка на електрически автомобил

Като цяло шофьорите на електромобили могат да използват същите тактики, които всеки друг шофьор би могъл да използва, за да намалят разходите си за автомобилна застраховка, включително:

  • Повишаване на вашия кредитен рейтинг. Тези с по-нисък кредитен рейтинг може да плащат повече за автомобилно застраховане от тези с по-висок кредитен рейтинг.
  • Увеличаване на вашето приспадане. При автомобилната застраховка вашето самоучастие е сумата, която плащате, преди застраховката да покрие останалото. Като цяло, колкото по-високо е вашето приспадане, толкова по-ниска е вашата премия. Помислете за финансовото си състояние като цяло, преди да предприемете този ход – ще трябва да сте сигурни, че можете лесно да си позволите този разход, ако попаднете в злополука.
  • Търся отстъпки. Някои автомобилни застрахователни компании предлагат отстъпки за водачи на електрически превозни средства, което може да помогне за намаляване на премиите ви.
  • Обединяване на вашия дом и автомобилна застраховка. Независимо дали наемате дома си или го притежавате, обединяването на застраховката на собствениците на жилища или застраховката на наемателите с вашето автомобилно застрахователно покритие може да ви помогне да спестите.

Топ застраховка на електрически превозни средства

Застраховането на вашето електрическо превозно средство не трябва да се различава много от застраховането на автомобил, задвижван с газ. Въпреки това може да откриете, че някои компании предлагат по-добри отстъпки за EV или други предимства.

Заключение за застраховка на електромобил

Електрическите превозни средства са застраховани подобно на всеки друг автомобил. Въпреки че са известни с това, че са по-скъпи за застраховане, разликата между автомобилите, задвижвани с газ, и електромобилите намалява, тъй като те стават все по-често срещани и технологията на батериите се развива.

За да получите най-добрата цена за EV застраховка, пазарувайте и сравнете няколко полици и потърсете компании, които предлагат подходящо покритие и отстъпки.

Коментарите са изключени.