Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
22/04/2024

Грижа за вашите зъби след професионално избелване

професионално избелване

Как да запазите перфектната усмивка?

След професионално избелване е важно да спазвате определени правила за поддържане на белия цвят и здравето на зъбите. При ефективно избелване на зъби, когато резултатът продължава няколко години, след процедурата трябва да се придържате към следните правила:

Не консумирайте храни с оцветители за 1-2 седмици. След професионалното избелване зъбите са дехидратирани, така че бързо абсорбират всякакви бои. Трябва да се въздържате от такива храни и напитки като цвекло, черен чай и кафе, череши, ягоди и др.

Използвайте специална паста за чувствителни зъби – в първия момент след избелването емайлът е много чувствителен и реагира остро на студени и горещи храни, включително температурни промени. Специалните продукти ще помогнат за намаляване на чувствителността на зъбите.

Домашна дентална грижа за поддържане на бели зъби

Днес в интернет можете да намерите много рецепти за домашно избелване на зъбите. Но не всички от тях са безопасни. Например, смес от водороден прекис и лимонена киселина ще направи емайла по-светъл, но също така може да разруши емайла, правейки го по-чувствителен и уязвим към външните фактори.

За да запазите белите зъби след стоматологични процедури, трябва да спазвате добра хигиена. Трябва да миете зъбите си два пъти на ден. Използвайте специален конец, за да премахнете остатъците от храна между зъбите.

След като ядете храни, съдържащи багрила, не забравяйте да изплакнете устата си. Не се увличайте много по избелващите пасти за зъби, особено ако венците Ви са чувствителни.

Противопоказания за избелване на зъби

Въпреки ефективността и безопасността на съвременните методи за избелване, в някои случаи е по-добре да се въздържате от процедурата.

Ето кои са противопоказания за избелване на зъбите в стоматологията:

  • алергични реакции към компонентите на избелващия агент;
  • бременност и кърмене;
  • хроничен пулпит;
  • повишена чувствителност на зъбите;
  • тежко увреждане на емайла;
  • злокачествени процеси в тялото, независимо от местоположението.

Избелващи процедури не се правят на млечни зъби. Ако има противопоказания, зъболекарят винаги ще може да избере оптималния метод за възстановяване на привлекателния и здрав вид на зъбите.

Коментарите са изключени.