Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Ползите от използването на добавки за масло на двигател

добавки за масло

Предимствата на добавки за масло:

  • Запазване целостта на частите на двигателя при внезапна загуба на масло;
  • Поддържане на чистота в кухините на двигателя;
  • Намалено ниво на шум;
  • Намалени изисквания за гориво;
  • Увеличен живот на двигателя.

Разбира се, няма как да няма и някакви недостатъци. Да видим какви може да са те?

Необходимостта от постоянно използване на добавки за масло на двигател може да се възприема като финансова тежест, въпреки че общите разходи все още са намалени.

Съществува и реална опасност: реметализатори, специални съединения за възстановяване на двигателя. Те могат да се утаят не само върху натоварени с триене повърхности, но и в тънки маслени канали, филтри, филтърни сита, хидравлични компенсатори и др.

Намаляването на хлабината на маслопроводите е изключително нежелано явление.

Добавки за масло на бензинови и дизелови двигатели

Някои добавки са универсални и работят еднакво добре във всеки тип двигател с вътрешно горене. Но повечето маслени модификатори са специализирани.

Добавките за масло на дизелов двигател обикновено имат разширена функционалност, тъй като маслото за дизелов двигател трябва да издържа на повишено натоварване.

Пригодността за определен тип двигател и марка автомобил може да се определи от името на добавките или въз основа на характеристиките. Обикновено производителят посочва допустимите отклонения в описанието на продукта.

Маслените добавки за видовете бензинови двигатели, предназначени за високи скорости, осигуряват висококачествено смазване при максимално допустимата скорост на триене на частите.

Изборът също се извършва въз основа на свойства и описание

Когато избирате Вашата добавка за масло на двигателя, трябва да прочетете препоръките на производителя на автомобила.

Също така, предвид безкрайното разнообразие от добавки за масло на двигател, трябва да разчитате на авторитета на марките. И мнението на квалифициран автомобилен механик или консултант е важно.

Те ще Ви помогнат да изберете правилната добавка, която е подходяща за Вашия автомобил, а също така ще вземат предвид всички нюанси на употреба.

Коментарите са изключени.