Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
13/07/2024

Какви са страничните ефекти на Анавар

страничните ефекти на Анавар

Какви са страничните ефекти на Анавар? Докато стероидът Анавар обикновено се счита за по-мек анаболен стероид в сравнение с други, човек трябва да е наясно с потенциалните странични ефекти. Страничните ефекти може да варират по интензивност и вероятност в зависимост от фактори като дозировка на Anavar, период на употреба и индивидуална чувствителност. Следват някои от най-често съобщаваните странични ефекти на Anavar.

Какви са страничните ефекти на Анавар?

Чернодробна токсичност

Анавар е C17-алфа алкилирано (C17-aa) съединение, което предполага, че е променено да бъде перорално активно, но може да причини чернодробен стрес. Употребата на Anavar за продължителен период във високи дози може потенциално да причини увреждане на черния дроб или неизправност. Най-добре е да наблюдавате чернодробната си функция, докато приемате хапчета Anavar и избягвайте смесването му с други хепатотоксични вещества.

Хормонален дисбаланс

Anavar може да наруши естествения хормонален баланс на тялото, особено производството на тестостерон. Той може да инхибира синтеза на тестостерон в тялото, което води до спад в естествените нива на тестостерон. Това може да причини намалено либидо, еректилна дисфункция, атрофия на тестисите и промени в настроението. Често се препоръчва лечение след цикъл, за да помогне за възстановяване на хормоналните нива след употреба на Анавар

Сърдечно-съдови усложнения

Анавар може да повлияе на сърдечно-съдовото здраве чрез промяна на нивата на липидите. Може да понижи добрия холестерол (HDL) и да повиши лошия холестерол (LDL), като по този начин увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Anavar трябва да се използва с повишено внимание от хора, които вече имат сърдечни проблеми.

Вирилизация (при жени)

Анавар има потенциал да предизвика вирилизиращи ефекти при жените, което води до развитието на мъжествени черти. Някои странични ефекти са задълбочаване на гласа, прекомерно окосмяване по лицето или тялото, уголемяване на клитора и менструални нередности. Жените трябва да приемат Anavar в ниски дози и да следят за симптоми на вирилизация.

Промени в настроението и психологически ефекти

Анавар може да повлияе на настроението и поведението, включително промени в настроението, повишена агресивност и психиатрични ефекти като тревожност или тъга.

Какъв е полуживотът на Анавар

Анавар има полуживот от около 9 до 10 часа. Полуживотът на лекарството е времето, необходимо на половината от веществото да бъде отстранено от тялото. Например, ако сте консумирали 10 mg Anavar, около 5 mg ще останат във вашата система след 9 до 10 часа.

Разбирането на полуживота на Анавар е от съществено значение за определяне на честотата на дозиране и подготовка за това колко дълго лекарството ще бъде в тялото. Лекарството обикновено се отстранява от тялото след 4 до 5 полуживота. В резултат на това Анавар трябва да бъде премахнат от вашата система в рамките на 36 до 50 часа (4 до 5 полуживота).

Коментарите са изключени.