Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Преимущества, също и рискове от употребата на стероиди – 1 част

употребата на стероиди

Преимущества, също и рискове от употребата на стероиди. Анаболните стероиди включват в състава си хормона тестостерон и свързаните с него лекарства. Анаболните стероиди имат различни физически ефекти, включително мускулен растеж и повишена сила и енергия. Следователно тези лекарства често се използват незаконно за конкурентно предимство в спорта. Те често се консумират от спортисти, обикновено футболисти, борци, културисти или щангисти, обикновено мъже.

Анаболните стероиди се използват медицински за лечение на ниски нива на тестостерон.

Също така понякога за предотвратяване на мускулна загуба при лежащо болни или при пациенти с тежки изгаряния, рак или спин.

Стероидните средства могат да се приемат през устата, да се инжектират в мускулите или да се прилагат върху кожата като гел или пластир.

Спортистите могат да приемат стероиди за определен период от време, след което да спрат да ги приемат и да продължат отново. И така няколко пъти в годината. Този процес се нарича цикличен. Спортистите често използват по няколко вида стероиди едновременно (комбинирайки различни класове анаболни стероиди), като ги приемат по различни начини (перорално, инжектиране или пластир). Те също могат да увеличат дозата по време на цикъла (пирамида). Този режим на дозиране може да доведе до употребата на много високи дози. Колоезденето, комбинирането на различни класове анаболни стероиди и пирамидите са предназначени да засилят желаните ефекти и да намалят неблагоприятните ефекти, но в същото време  няма достатъчно данни в подкрепа на ползите от тези режими на дозиране.

Когато се приемат в дози за лечение на медицински състояния, анаболните стероиди причиняват леки проблеми. Спортистите обаче могат да приемат дози от 10 до 50 пъти по-високи от препоръчваните.

Симптоми и признаци, вследствие употребата на стероиди

Анаболните стероиди имат физически и психологически ефекти върху човешкия организъм. Колкото по-висока е дозата на дадения стероид, толкова по-голям е ефектът му.

Физически ефекти следствие проемането на стероиди

Основният физически ефект от употребата на анаболните стероиди:

увеличаване на размера на мускулите.

Коментарите са изключени.