Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Боядисване на стени с четки за боядисване – стъпка по стъпка

четки за боядисване

Процесът на боядисване

Започваме работа с боядисване на тавана. Важно е първо да боядисате ъглите близо до прозореца, за което ще ви трябва малка четка или валяк.

След това, отдалечавайки се от източника на светлина, тоест от прозорците, нарисувайте широки ивици с голям валяк.

За боядисване на големи повърхности е най-удобно да използвате големи валяци или четки.

Ако нямате твърде висока стълба или искате да рисувате, докато стоите на пода, можете да използвате телескоп, който е прикрепен към ролков държач.

След като боята изсъхне, ще поставим тиксо успоредно на ръба на тавана, за да установим ясна граница между цвета на тавана и стените. Поставяме и тиксо по границата между два цвята на две съседни стени.

Сега можем да боядисаме стените с четка за боядисване. Започваме с нанасяне на боя върху всички ъгли, специално проектирани за тази употреба на кръгъл валяк. Този инструмент ще бъде полезен и за боядисване на стени около контакти и около прозорци.

Първо рисуваме стената с прозореца, след това се отдалечаваме от източника на светлина, придвижвайки се все по-дълбоко и по-дълбоко в стаята.

За боядисване на големи повърхности е най-удобно да използвате големи валяци или големи четки за боядисване. Работата ще напредне по-бързо и вероятността от появата на ивици по стената е намалена.

Когато боята изсъхне малко (не напълно, тъй като може да се образуват стърготини), лентата за отстраняване на боята се отстранява от тавана и местата, където повърхностите с различни цветове се разделят.

Качеството на четките за боядисване влияе върху качеството на боядисването и как боята се разпространява по повърхността, така че купете най-добрите четки, които можете да си позволите, определено ще си струва в дългосрочен план.

Има три вида четки за боядисване:

Четки от естествен косъм (направени от животински косми), синтетичен косъм (обикновено направени от найлон) и четки със смесен косъм. Естествените влакна перфектно абсорбират и освобождават боята; тези свойства са идеални за работа с бои на маслена основа.

Коментарите са изключени.