Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
27/05/2024

Предимства, които имат иноксовите мивки

иноксовите мивките

Иноксовите мивки: модерен дизайн и многофункционалност

Сила и издръжливост – това предлагат иноксовите мивки. Отличен избор за вашата кухня, гарантиращ устойчивост и надеждност дори при най-тежките ежедневни задачи. Ето и какви предимства имат те:

Хигиена

Иноксовите мивки се почистват лесно и бързо. Мазнини, хранителни оцветители, други „кухненски“ отпадъци – няма проблем. И след измиване иноксовите мвките от неръждаема стомана изсъхват много бързо.

Сила

За разлика например от керамичните мивки, тези иноксови мивки не се чупят.

За разлика от емайлираните, те не напукват горния защитен слой. За разлика от композитните, те са трудни за надраскване или други леки щети.

По време на производствения процес иноксовите мивки са обработени със слой против надраскване, така че повърхността им е покрита с невидими с просто око вдлъбнатини, които са оформени като малки прорези, което прави повърхността на мивката устойчива на дълбоки драскотини и визуално прикрива дребни щети.

Лекота

Благодарение на здравината си, иноксовите мивки не изискват масивен армиращ слой и затова са тънки и леки. По принцип лекотата на мивките се усеща в два случая: при доставка и при монтаж върху кухненски мебели от пресовани плочи.

Тъй като най-често използваният материал за изработката на кухненски мебели е пресована дървесина, логично е да изберете лек и издръжлив кухненски санитарен фаянс за този материал.

Цвят

Всички иноксови мивки от неръждаема стомана са в един цвят – натурален. Но за разлика от други естествени цветове (тези, които са присъщи например на дървото), той е неутрален и следователно е подходящ за всяка цветова схема на кухненско обзавеждане.

Дизайнерски решения

Поради лекотата на производство (щамповане), иноксовите мивки от неръждаема стомана могат да бъдат с различни форми.

Съвременният дизайн на мивките може да се раздели не само на кръгли мивки и мивки с обозначени ъгли, но има и зигзагообразни варианти, използвани главно в кухненските мебели от най-висок клас, произведени в Европа или Русия.

Многофункционалност

От гледна точка на използването на иноксовата мивка идеята за двукамерни мивки и мивки с крила изглежда сполучлива.

Две иноксови мивки една до друга дават възможност за отделяне на чаши и чинии от тенджери и тигани.

Коментарите са изключени.