Dyson Vassilias
hello@websi-bg.com
Варна, България
17/06/2024

Полиране на колата

Полиране на колата

Полиране на колата: Стъпки и съвети от нас

Преди да започнете, паркирайте колата на сенчесто място и върху твърда повърхност.

Извършването на задачата на пряка слънчева светлина може да доведе до изсъхване на полиращата смес по-бързо от обикновено, което ще помрачи покритието.

Освен това здравата повърхност ще предпази долните панели на автомобила от замърсяване след измиване.

След това премахнете близките предмети, които не трябва да се полират, и покрийте всичко, което не може да бъде преместено.

Това ще помогне да се избегне необходимостта от почистване след полиране на автомобила.

Ето и препоръчителните стъпки от нас:

1.Измийте колата

Измийте колата и се уверете, че сте отстранили мръсотията и замърсителите от повърхността. Уверете се, че боята е възможно най-чиста. В противен случай просто ще влачите мръсотията върху боята при полиране на колата.

2.Използвайте глинения бар за премахване на по-малки замърсители

Избършете колата с микрофибър и използвайте глинената лента, за да отстраните всички останали замърсители от боята.

Използването на глинения бар е лесно. Може да премахне дори дребни несъвършенства и мъгла от боята. Когато сте готови, избършете колата отново с чист микрофибър. Това гарантира, че всичко, което би могло да повреди боята, е премахнато.

3.Нанесете полиращата смес

Подгответе полиращата подложка и полиращото колело. Намокрете подложката с чиста вода, след което нанесете полиращата смес. Натиснете подложката в боята на автомобила с помощта на полиращото колело. Уверете се, че подложката остава мокра през целия процес, за да не повреди боята на автомобила.

4.Справете се с малък участък наведнъж

Сухото полиране на смеси е относително лесно. След като се втвърди, ще бъде трудно да се премахне. Затова работете на малки участъци, разнасяйки лака в боята с правилни, кръгови движения с постоянен натиск.

Приложете същите мерки, ако полирате колата си на ръка. След като приключите с раздел, преминете към следващия.

Не забравяйте да почиствате полиращата подложка постоянно. Изплаквайте го често, за да сте сигурни, че полиращата смес остава чиста. Ако подложката стане твърде мръсна, спрете полирането на колата и изплакнете подложката.

5.Бъдете внимателни по ръбовете

Бъдете особено внимателни около подстригванията близо до ръба на подложката. Това е така, защото ръбовете се движат по-бързо и могат да причинят ефект на изгаряне. Така че внимавайте да не натискате ръбовете в боята.

6.Избършете повърхността, за да получите окончателно покритие

След като полирате всички необходими панели, използвайте микрофибърна кърпа, за да изсушите внимателно и старателно мястото.

Накрая използвайте микрофибъра, за да избършете всички остатъци от процеса на полиране на МПС и всеки полиращ състав, който остава върху колата.

В заключение

Полирането на автомобила помага да запазите свежия вид на вашия автомобил без необходимост от нова боя. Това е лесен процес и нямате нужда от скъпи инструменти, за да свършите работата.

Но трябва да внимавате, за да не повредите боята. Така че винаги се обръщайте към професионален специалист, когато се съмнявате.

Коментарите са изключени.